Клінкерна цегла – сучасний універсальний матеріал*

Клінкерна цегла – сучасний універсальний матеріал*
Клінкерна будівельна цегла – один з найпоширеніших матеріалів для зведення будинків. Клінкерну цеглу виготовляють за подібною технологією, як і керамічну, але з особливої сировини та при значно більших температурах. Глина, яку використовують виробники для виготовлення клінкеру повинна бути тугоплавкою. При запіканні цеглини з цієї сировини отримують абсолютно однорідну структуру, без жодних пустот та включень усередині. Матеріал надзвичайно якісний та прекрасно рекомендує себе не лише при будівництві, але й у подальшій експлуатації. Отримати розширену професійну консультацію щодо характеристик клінкеру відомих марок та купити цеглу Дніпро за цінами виробника можна на sdc-stroy.com.ua.

Характеристики клінкерної цегли

• Клінкер має надзвичайно високі показники міцності та довговічності.
• Абсолютна морозостійкість. Клінкер якнайкраще рекомендує себе у широтах з перепадами температур.
• Стійкість до впливу вологості. Завдяки відсутності пористості готових виробів, матеріал практично ніяк не реагує на вологість, що дає можливість будувати споруди, дуже комфортні для життя.
• Якісний клінкер витримує сильний тиск, не піддається впливу агресивних хімічних речовин, проявляє високу стійкість до лужного та соляного впливу.
• Практичність та легкий догляд. Клінкерна цегла дуже стійка до всіх впливів, тому доглядати за матеріалом нескладно, можна використовувати звичайну жорстку щітку та воду.

Клінкерна цегла щоразу частіше затребувана у проектах ландшафтного дизайну. Дизайнери звертають увагу на цей матеріал завдяки асортименту форм: квадратні, клиноподібні, трикутні, прямокутні та інші вироби в реалізації проекту здатні створювати красиві елементи, і при цьому служать дуже довго.

Нерідко використовуються різновиди клінкеру з фігурним оздобленням. Такий клінкер зазвичай обирають для оформлення мощених доріжок, майданчиків, в якості архітектурних елементів, дренажних та газонних решіток. Також клінкер використовують і в більш прозаїчних спорудах: водостоки, внутрішні дворики, під’їзди для автівок, підвальні приміщення тощо.

Клінкерна цегла може мати глянцеву або матову поверхню, також клінкер виготовляють у різних кольорах. Різномаїття пропозиції відтінків (всі традиційні, а також електрик, пурпурний, білий, теракот та інші) досягається завдяки спеціальній обробці ще невипалених напівфабрикатів. На матеріал наносять двошаровий фарбник, а потім різко випалюють при надвисоких температура.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.