Луцький бізнесмен «гастролював» у Колках із фальшивими грошима

Луцький бізнесмен «гастролював» у Колках із фальшивими грошима
Лучанин, який знайшов гаманець із фальшивими купюрами, вирішив витратити їх у Маневицькому районі.

Як розповів чоловік, ідучи біля міської школи №10, він побачив нічийний гаманець. Підняв його, зазирнув, а там – 50-гривневі купюри, яких нарахував 15 штук, ‒ пише Волинська газета.

Пізніше побачив, що на кожній із банкнот був однаковий серійний номер, що свідчило про те, що гроші фальшиві.

Проте замість здати знахідку правоохоронцям або, принаймні, викинути у смітник, приватний підприємець вирішив скористатися шансом. Аби не «наслідити» у рідному Луцьку, бізнесмен сів у рейсовий автобус «Луцьк – Любешів» і вийшов на зупинці «Колки» Маневицького району.

Свідки та постраждалі розповіли, що об 11:00 чоловік завітав у селищі до магазину «Вікторія». Там розрахувався однією 50-ткою і здачу отримав справжніми грошима. Далі подався у крамницю «Продукти», де придбав літр соку і збув ще одну підроблену купюру.

Проте вже за годину чоловік власниці магазину «Вікторія» затримав шахрая, а невдовзі луцькому підприємцю довелося розповісти про свої протиправні наміри міліціонерам.

За такий злочин Кримінальний кодекс України передбачає позбавлення волі на 5 років. Одначе чоловікові вдалося уникнути тюрми.

Маневицький районний суд замінив суворе покарання трьома роками іспитового строку за умови, що зловмисник не вчинить нового злочину та буде виконувати покладені на нього обов’язки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький бізнесмен «гастролював» у Колках із фальшивими грошима
29 травень, 2013, 11:03