Чверть населення Волині – діти

Чверть населення Волині – діти
Волинська область посідає третє місце серед регіонів України за рівнем народжуваності, поступаючись Рівненщині та Закарпаттю.

На Волині діти складають майже четверту частину населення області, або 234 тисячі осіб, - повідомили у прес-службі обласного управління статистики.

На кінець минулого року в 459 дитячих садочках нараховувалось 35,5 тисячі вихованців, це – 48% волинських малюків віком 1–6 років. Середньою освітою охоплено 84% дітей 6–17 років. В 775 денних загальноосвітніх навчальних закладах нещодавно підсумували вивчене понад 122 тисячі учнів, з яких 30% навчалися в закладах нового типу: гімназіях, ліцеях, колегіумах та навчально-виховних комплексах.

Більше чверті школярів отримували знання та уміння за інтересами у 23 центрах, палацах, будинках художньої творчості, 5 центрах, станціях, клубах технічної творчості, 4 станціях юних натуралістів, 7 станціях юних туристів-краєзнавців, малій академії наук учнівської молоді. В 37 дитячих музичних та художніх і 43 дитячо-юнацьких спортивних школах займалось відповідно майже 8 тисяч та 12 тисяч дітей.

Нині на Волині створено 39 громадських дитячих організацій, які сприяють розвитку здібностей і культури, захищають інтереси і права дітей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Діти куди вас діти. Багато дитячих садків продано абопередано комерційним структурам.
Відповісти