Донецьк готується до «Вставай, Україно!». ФОТО

Донецьк готується до «Вставай, Україно!». ФОТО
Опозиційні активісти сподіваються, що на акцію "Вставай, Україно!" до Донецька прибуде мінімум 5 тисяч людей.

Однак, багато людей сумніваються, що вдасться зібрати таку кількість добровольців, - пише Газета.ua.

Активістка "Фронту змін" з Маріуполя Лідія Сергєєва відзначає, що багато маріупольців відмовляються від поїздки в Донецьк на "Вставай, Україно!", вважаючи, що це небезпечно.

Вона одна з 30 маріупольців, який 17 травня працівники міліції висадили на станції Волноваха з поїзда, на якому вони їхали на акцію протесту до Києва. Лідія постраждала найбільше - її викинули на ходу.

Місцеві лідери опозиції дивляться на перспективи акції з оптимізмом.

@Я завжди говорив, що "Вставай, Україно!" без Донецька не має сенсу. Опозиція не повинна ігнорувати Донецьк, як це робила помаранчева влада. Важливо винести уроки, і тут працювати. У Донбасі такий же народ, як і у всій Україні. Думаю, ми більше 5 тисяч народу зберемо", - каже лідер обласної "Свободи" Ігор Славгородський.

"Свободівці" і представники "Батьківщини" обіцяють 31 травня привезти до Донецька свої парламентські фракції у повному складі. Вони так само готуються долати перешкоди і провокації, на ймовірність яких натякнув голова облдержадміністрації Андрій Шишацький. Шишацький сказав: "Ми зможемо дати відповідь цим доморощеним революціонерам, як зробили це в Києві, організувавши акцію проти неофашизму".

Керівник донецької обласної організації партії "УДАР" Єгор Фірсов сам готовий, якщо знадобиться, перекрити рух.

"На 31 травня неможливо замовити жоден автобус з Донецької області. Є інформація, що перевізникам погрожують санкціями за допомогу опозиції, аж до позбавлення ліцензії. У разі блокування в'їзду автобусів в Донецьк, активісти партії "УДАР" готові перекривати рух", - сказав він.

29 травня в Донецьку з'явилися агітаційні намети, в яких роздають листівки із закликом прийти на акцію. За інформацією прес-служби облорганізації "Батьківщини", разом з "УДАРом" і "Свободою" їх активісти збираються поширити сто тисяч листівок.

Акція "Вставай, Україно!" розпочнеться в Донецьку 31 травня в 16:00. Опозиція оголошує збір на 14:00 біля оперного театру. Звідти колона на чолі з Яценюком, Тягнибоком і Кличком пройде до облдержадміністрації. Це відстань складає не більше 200 метрів, але в плані опозиції зазначено, що хода займе годину. Потім планується ще 2 години мітингувати на площі біля облдержадміністрації.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ОППОЗИЦИИ, НЕ ОСТАНАВЛИВАЯСЬ НА ПОЛ-ПУТИ, КАК МОЖНО БЫСТРЕЕ ОТСТРАНИТЬ ОТ ВЛАСТИ БАНДФОРМИРОВАНИЕ ПРдунов (Закрытого Акционерного Общества миллионеров и миллиардеров), РАЗМАЗАТЬ ВСМЯТКУ ЭТУ псевдо-партию И ВЫЧЕРКНУТЬ ИЗ ЖИЗНИ УКРАИНСКОГО ОБЩЕСТВА ПОЛНОСТЬЮ И ОКОНЧАТЕЛЬНО. ОКОНЧАТЕЛЬНО !! ОКОНЧАТЕЛЬНО !!!
Відповісти
Я понимаю что так джить нельзя. Но никогда не пойду в поддержку НЫНЕШНЕЙ оппозиции. Ни одного нормального и ЧЕСТНОГО лидера. Какой ни был честный Ющенко, а кем стал?
Не поднимется народ при такой оппозиции. Шкурка вычинки не стоит. Менять шило на мыло? Хватит!!!
Відповісти
вражає те, що влада боїться відкритих акцій та придушує це, однак, як свідчить історія, це утворює підпілля та партизанську війну. а от партизанська війна є небезпечним явищем, це насильство, радикалізм, кров і жертви, як наслідок сепаратизм та громадянська війна. від цього не застрахований ніхто, іспанія має басків, англія ірландців і т.д., європейські до речі країни.
тому потрібно навпаки дозволяти людям відкрито говорити про своє невдоволення, а ще краще, прислуховуватись та виправляти, від цього виграють всі.
Відповісти
Опозиції: піднімайте народ на Донбасі, він терплячий, але коли проснеться - баньдюкам мало не покажеться.
Відповісти
Думаю,що тут опозиціонери вигрібуть по повній.Я від друга з Донецька чув що проти цієї акції збираються прийти фани Шахтаря.А це дуже круті хлопці.І добре організовані.Я їх бачив у ділі.Думаю,що лідери опозиції все роблять для того,щоб почалась громадянська війна.(Регіонали зі своїми мітингами до Львова ж не пруться щоб позлити людей)Але не розуміють,як тільки українці почнуть битись між собою їм(опозиціонерам) кінець.От побачите...
Відповісти
Ідіотизм...
Чесне слово!
Більшої провакація я ще не читала, в плані тупості)))
Відповісти
Боятися нічого, треба відстоювати інтереси народу.Вставай Донбас!
Відповісти
Ооооооооооо побачимо,що там буде)))
Хоча, я не вірю, що там всі за провладну партію!!!
Відповісти
ПРовоеатори зроблять все для того,щоб НЕ ДОПУСТИТИ цього дійства!!! Вони з задоволенням ПРОЛЛЮТЬ ЛЮДСЬКУ КРОВ!!! Ця влада неспроможна зробити добро Україні,бо вони в гніві,а НАЙСТРАШНІШИЙ ГНІВ - ЦЕ ГНІВ БЕЗСИЛЛЯ!!! Ось така вона,влада, що "КЕРУЄ".Так що,чекайте МАСОВИХ ПРОВОКАЦІЙ від МАЙБУТНІХ ФАШИСТІВ - ПРеваншистів!!!
Відповісти
Вставай Донбасе, Вставай Украіно-ми з Вами
Відповісти
Останні новини
Донецьк готується до «Вставай, Україно!». ФОТО
30 травень, 2013, 08:42