Більшість депутатів Луцькради проти «тривожних кнопок» у школах

Більшість депутатів Луцькради проти «тривожних кнопок» у школах
Депутати Луцької міської ради не підтримали проект рішення про встановлення «тривожних кнопок» та парканів у школах та дитячих садочках. За проголосувало лише 19 депутатів.

Про це йшлося під час продовження засідання сесії Луцькради 30 травня.

Згідно з проектом рішення, який підготував депутат Андрій Осіпов, у 2011 році був звіт депутатської комісії, де зазначалося, що питання безпеки у навчальних закладах не до кінця враховане.

Тому депутат пропонував виконавчому комітету підготувати пропозиції щодо вдосконалення безпеки. Наприклад, встановлювати паркан, «тривожні кнопки», відеоспостереження.

Послухати пропозиції виконкому сесія мала би у липні.
«Питання тривожних кнопок не нове для Луцька. Це не винахід тимчасової комісії, вони працювали у кількох школах та у ДНЗ 24. Використання коштує 150 гривень на місяць», - зазначив Осіпов.

Депутат розповів про випадок, коли власник собаки, яку вигулювали на території школи, натравив пса на охоронця, коли той просив вивести тварину за територію шкільного майданчика.

«Собака сильно покусала охоронця, і він опинився у лікарні. На території однієї зі шкіл поставили мангал для шашликів», - зазначив Осіпов.

Депутат каже, що у місті Сарни в ДНЗ встановлені відеокамери, які дозволяють бачити, що відбувається на кухні, як готують їжу, що роблять діти у кімнатах.

Натомість депутат Євгеній Ткачук вважає проблему надуманою. Він каже, що за необхідності можна просто викликати міліцію, а дитсадочки мають чимало інших проблем, які потребують фінансування.

Депутат Анатолій Бірюков переконує, що паркани для бешкетників – не проблема.

«Собачки, котики на чотирьох лапах, на двох ногах собачки і котики перелізуть і зроблять свою справу – попісяють», - зазначив депутат.

Обдумати ретельніше, чи обгороджувати шкільні двори парканами, порадив і Павло Данильчук. Мовляв, у позаурочний час фізичною культурою на майданчиках займаються діти та дорослі.

А секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт пропонує звернутися до Центральної виборчої комісії, аби 160 відеокамер, які використовували під час парламентських виборів, направили на дитсадочки. Мовляв, до 2015 року, коли відбудуться найближчі вибори, камери технічно застаріють, а для ДНЗ стануть у нагоді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Більшість депутатів Луцькради проти «тривожних кнопок» у школах
30 травень, 2013, 12:16