Українців труять спиртом з ацетоном

Українців труять спиртом з ацетоном
Незважаючи на те, що державні спиртогорілчані комбінати знижують потужності виробництва, горілки в магазинах не меншає - нелегальний ринок спирту в Україні стрімко зростає.

Про це інформує ТСН.

Із «лівого» спирту виробляють мільйони пляшок горілки. На «чорному ринку» можна легко купити алкогольну продукцію, зокрема, спирт. Журналісти вирішили купити такий продукт, після чого віддали його на перевірку в Науково-дослідний інститут спирту.

«Цей спирт містить токсичні компоненти, такі як толуол, двабутанон і ацетон. Використовувати його для харчових цілей неможливо. Він негативно вплине на здоров'я», - повідомила представник інституту.

Небезпечну та контрафактну горілку з необлікованого спирту продають із-під поли майже в усіх магазинах країни. Просять лише 15 гривень за пляшку, тоді як мінімальна дозволена ціна - 26 гривень.

Таємниця того, хто завдяки спиртовим махінаціям краде в бюджетників останні копійки та труїть українців, криється на державних спиртозаводах. Їх понад 70 в країні і всі вони підпорядковані держпідприємству «Укрспирт».

«Там якесь керівництво, там вони - незрозуміло хто… Там вони «смотрящі», як кримінальною мовою говорять. Просто «смотрящі», - заявив фермер Олександр із села Липники, на Житомирщині, який намагається врятувати від розкрадання місцеву гуральню.

Спиртова монополія в усі часи була золотою жилою. «Укрспирт» мав би приносити в бюджет величезні, мільярдні прибутки. Утім, приносить державі лише збитки. Збагачує монополія в нашій країні когось іншого. Виробництво спирту - за офіційною статистикою - постійно знижується. Одначе ж, горілки на прилавках чомусь не меншає.

Експерти пояснюють: спирту не стає менше, бо дедалі більша його частина відходить у тінь. Придбана на «чорному ринку» партія - лише підтверджує ці слова. Спиртом із держзаводів невідомі торгують наліво і направо.

При цьому, в керівництві «Укрспирту» відмовляються коментувати ситуацію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: економіка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЧОРНІ РИНКИ--ЦЕ ВСІ МАГАЗИНИ БО ТАМ МОЖЕ БУТИ ВІД 100ГРИВНЕЙ НОРМАЛЬНА АЛЕ НЕМАЄ ГАРАНТІЇ.ОСТАЛЬНЕ РОЗРАХОВАНЕ НА АЛКАНІВ І МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИХ.КРАЩЕ БІЗНЕС РОБИТИ БЕЗ ЗАТРАТ-СПИРТ З ВОДОЮ.ПИВО-СПЕЦПОРОШОК З ВОДОЮ.ВИНО КРАСІТЕЛЬ-АРМОТИЗАТОР І СПИРТ-ОСЬ ВАМ І ШМУРДЯК.ОТ ТАК ТРАВИМОСЬ.МИ ЗА ЗДОРОВЯ ДИВИМОСЬ-КУПЛЯЄМО БІЛОРУСЬКУ ГОРІЛКУ АБО У ВАЛЮТЦІ-ТАМ ВСЕ ПІД КОНТРОЛЕМ АБО ГАРНУ САМОГОНКУ.А ЦЕ ЯД В МАГАЗИНАХ-ДУМАЙТЕ ЛЮДИ.
Відповісти
Ми пємо що дешевше і на халяву.А цьому сприяє уряд бо ціни піднімає а якість га.но треба ж бюджет наповнити-бо там голяк все просвистали прегіонів.
Відповісти
Останні новини
Українців труять спиртом з ацетоном
01 лютий, 2012, 15:53