На «Ягодині» затримали майже 150 тонн відходів

На «Ягодині» затримали майже 150 тонн відходів
Через митний пост «Ягодин» незаконно перевозили «шлакоподібні відходи ливарного виробництва чорних металів неправильної форми» в загальній кількості 120 тонн.

Заявлена вартість вантажу становила 143,8 тисячі гривень, повідомили у Дермитслужбі.

Проте під час проведення митного контролю виникла підозра у невідповідності поданих товаросупровідних документів вантажу, який переміщувався.

Виникла необхідність проведення лабораторної перевірки цього товару, в результаті якої встановлено, що вантаж: брухт корозійностійкої (нержавіючої) сталі, відходи та брухт мідні, відходи та брухт корозійностійкої (нержавіючої) сталі, феронікель, відходи та брухт корозійностійкої (нержавіючої) сталі, відходи та брухт на основі міді та цинку (латуні) – не відповідає інформації про товар у декларації та товаросупровідних документах.

Відповідно до Актів консультації Волинської Торгово-промислової палати загальна вартість брухту кольорових металів становить майже 1,9 мільйона гривень, а вага – 148 тонн.

Таким чином, підприємство-відправник зазначених товарів вчинило дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання митному органу документів, що містять неправдиві дані щодо найменування, ваги та вартості товару.

Складено протокол про порушення митних правил за ознаками частини 1 статті 352 Митного кодексу України.

Товар вилучено до рішення суду.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кордон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На «Ягодині» затримали майже 150 тонн відходів
01 лютий, 2012, 16:58