Складники корпоративної ефективності: інвестуємо в успіх*

Складники корпоративної ефективності: інвестуємо в успіх*
Премії та штрафи не єдині засоби впливу на продуктивність персоналу. І, навіть, не найбільш ефективні. Ергономічне облаштування офісу та психологічний підхід до інтер’єрного дизайну, аж ніяк не менше формують атмосферу в колективі. Але як зробити, щоби ця атмосфера тягнула компанію в лідери?

Зонування простору

Сучасні творчі та IT-компанії віддають перевагу open space. Це дешево та прогресивно, але є і проблема: шум та візуальні завади істотно знижують продуктивність. Її частково вирішує відокремлення кожного робочого місця пластиковыми перегородками. Але тоді доведеться попрощатися і з головною перевагою відкритого простору — командною єдністю.

Вдала альтернатива — виокремлення не робочих місць, а «островів» зі співробітниками, що мають постійно контактувати один з одним. Межі таких зон краще окреслити не тонким пластиком, а стелажами, розмістивши на них рослини в декоративних кашпо та усілякі дрібниці. Затишок та корпоративна культура — речі цілком сумісні.

Ергономіка робочого місця

Просто просидіти на стільці не менше 6 годин — уже досить складне завдання. Годі й казати про те, що увесь цей час ще й треба виконувати відповідальну роботу. Саме тому важливо забезпечити співробітникам максимальні комфорт та піклування про здоров’я спини. Отже, знадобляться ортопедичні крісла (https://kuliksystem.ua/uk/). Щоби не помилитися під час вибору, перевірте, чи відповідають вони цим критеріям:

• Забезпечують комплексний захист. Однієї поперекової підтримки недостатньо. Стабілізації також потребують шийний, грудний та куприковий відділи хребта. Не менш важливо зафіксувати таз, щоби запобігти порушенню кровообігу.
• Мають функцію тонкого налаштування. Понад 40 регулювань — не просто вражаючі цифри для реклами, а необхідність. Ортопедичний ефект неможливий без того, щоб усі ділянки спинки та сидіння потрапили точно в ціль.
• Здатні коригувати шкідливі звички. Тобто не залишати співробітнику вибору: щоб сидіти зручно, йому доведеться робити це в анатомічно правильному положенні. З цією місією здатний впоратися тільки пружний наповнювач.

Кольори, що налаштовують на робочий лад

У правильно оздобленому офісі і стіни допомагають. А точніше, їхній колір. Вчені впевнені, що різні відтінки по-різному впливають на психологічний стан. Зелений підвищує стресостійкість, синій формує атмосферу цілковитої довіри, жовтий надихає на креативні рішення, фіолетовий пригнічує, а червоний може стати каталізатором конфліктів. Пам’ятайте: чим яскравіший колір, тим обережніше треба його використовувати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.