У 2013 році в мерії планують почати чистку ставків у Теремно

У 2013 році в мерії планують почати чистку ставків у Теремно
Луцька міська рада затвердила проект землеустрою щодо організації та встановлення меж території об'єкта природно-заповідного фонду «Теремнівських ставків».

Це рішення рада прийняла 30 травня під час сесії.

Зі слів Луцького міського голови Миколи Романюка такий крок стане першим до організації благоустрою, ремонту та очищення території.

Теремнівські ставки займають 5,9114 гектра. З них 0,2098 гектарів знаходяться на умовах оренди, решта – землі комунальної власності не надані у власність та користування.

Своїм рішенням рада затвердила, що на території об'єкту природно-заповідного фонду забороняється знищення та пошкодження дерев, чагарників, засмічення та забруднення території, проведення всіх видів полювання, застосування хімічних засобів захисту рослин та мінеральних добрив, проведення промислового лову риби, використання плавзасобів з підвісним мотором, влаштування стоянок автотранспорту, розведення вогнищ поза межами місць, спеціально відведених для цього, будь-яке будівництво та проведення гідротехнічних робіт без погодження з Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища у Волинській області, крім тих, що передбачають ремонт і здійснення заходів щодо підтримки існуючих гідротехнічних споруд у належному стані.

«Ми готуємо проект реконструкції і капітального ремонту самого шлюзу. Він зараз в аварійному стані. Його треба міняти, чистити ставки і чистити Сапалаївку. Борис Клімчук на наше прохання у Києві вирішував питання про виділення коштів», - зазначив Микола Романюк.

«У першу чергу ми зробимо дамбу. Аби могли спустити воду не лише в Теремно, а й зі ставка у Луцькому районі», - додав мер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
було би доречно!
і давно варто було це зробити, а не чекати доки все дійде до катастрофічного стану!
Відповісти
Сапалаевку надо чистить раз в год минимум, а не раз в 25 лет. Наше быдло очень быстро превращает ее в сточную канаву.
Відповісти
Останні новини
У 2013 році в мерії планують почати чистку ставків у Теремно
31 травень, 2013, 10:58