Перехід на контрактну армію в 2014-му скасували

Перехід на контрактну армію в 2014-му скасували
Уряд передумав переводити всю українську армію на контрактну основу.

Кабінет міністрів України вирішив перенести заплановану на 2014 рік реформу армії: Україні не вистачає 131 мільярда гривень, - пише ТСН.

Тому, останній осінній призов до війська відміняється.

Українських хлопців забиратимуть в армію не за контрактом аж до 2017 року. Але в Мінооборони зауважують, що цей процес буде добровільним – нікого не примушуватимуть.

"Реформа армії - це складний процес, який реалізується згідно з планом реформ. Це рішення прийнято, і назад дороги немає. Але зараз ми зіткнулися з ситуацією, коли дуже багато молоді висловлює бажання пройти військову службу в річний термін. Це бажання зрозуміло: молодь планує свою подальшу кар'єру в міліції та інших силових структурах. Тому ми йдемо їм назустріч і будемо надавати можливість добровільної служби в якості резервістів або учасників програм підготовки солдатів запасу", - повідомив міністр оборони Павло Лєбєдєв.

Крім того, на реформу армії потрібні шалені гроші: 131 мільярда гривень. Частково ці гроші зможуть отримати за рахунок продажу зайвого військового майна, пояснив міністр. Але експерти бояться корупції.

"Я боюся, що військові містечка в привабливих місцях будуть впорядковуватися за держрахунок, а потім продаватися наближеним людям за мінімальні гроші", - заявив директор військових програм центру ім. Разумкова Микола Сунгуровський.

Як відомо, восени 2013 збиралися провести останній призов в армію, а в 2014 році відправити в запас останніх солдатів строкової служби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні, а можна посилання на першоджерело - відповідний акт Кабінету міністрів?
Відповісти