Марагоджип – елітні сорти кави для гурманів*

Марагоджип – елітні сорти кави для гурманів*
Кава Марагоджип – доволі рідкісний різновид арабіки, котрий відрізняться перш за все дуже великим зерном, а також різнобарвними смаковими відтінками. Вирощувати цей сорт кави дуже складно, оскільки саме цей різновид арабіки демонструє надмірну чутливість до складу ґрунту, погодних умов та шкідників. Тому плантатор може святкувати справжню перемогу у випадку, якщо Марагоджип визрів та виріс. Не дивно, що ціна на каву сімейства Марагоджип є відчутно вищою у порівнянні з іншими різновидами цього сорту. Широкий вибір різних сортів арабіки та робусти, а також масу корисної та цікавої інформації для справжніх кавоманів можна знайти на https://arabica.com.ua/.

Кава наче вино

Ця група сортів належить до м'яких, але разом з тим доволі насичених ароматами та смаковими барвами сортів. Якщо ви поціновувач кави, розумієте та вмієте вловити різнобарв'я смакових нот та відтінків аромату, обов'язково додайте до власної колекції мішечок з зернами Марагоджипу.

До речі, саме ці сорти стоять на перших позиціях у рейтингу кави з найбільшим вмістом антиоксидантів, про що є докази неодноразових досліджень.

Як приготувати напій

Для того, аби зерна Марагоджип розкрили у вашому напої всі свої аромати та смаки, дотримуйтесь наступних рекомендацій:

• Оберіть зерна середнього ступеню просмаженості;
• Якщо ви готуєте напій одразу в чашці, використовуйте тонкий помел;
• Для приготування кави у кавовому апараті, не експериментуйте зі змішуванням та візьміть 100% арабіку;
• Для того, щоб спробувати Марагоджип способом еспресо, краще обрати спеціальні кавові суміші;
• Але щоб сорт максимально розкрив вам усі смакові властивості, використовуйте звичайний френч-прес.

Сучасні представники Марагоджип

Бразилія
Батьківщиною сімейства Марагоджип є Бразилія. Саме звідси сорти розповсюджувались у інші країни. Кава, яку вирощують саме у Бразилії насправді не здатна сильно вразити, і швидше нагадує звичайну бразильську каву.

Гватемала
Марагоджип Гватемала має яскраво виражену пікантну ноту та м’який відтінок нуги. Напій характериузується доволі високою кислотністю та має після смак ягід чорної смородини. У ароматі ви легко зможете відчути легкий запах диму та квіткові ноти.

Мексика
Кавовий настій має легку консистенцію, відчутний м’який винний смак. Спробувавши Марагоджип Мексика ви неодмінно відчуєте горіхові т а шоколадні відтінки смаку. Кава буде в міру кислотною та відчутною гірчинкою, а аромат – дуже яскравим.

Також поширеними сортами Марагоджип є Нікарагуа з яскравою гірчинкою та Колумбія з відтінками праженого молока та легкою гірчиною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Марагоджип – елітні сорти кави для гурманів*
24 грудень, 2018, 17:28