Мер Луцька з дітьми садив квіти. ФОТО

Мер Луцька з дітьми садив квіти. ФОТО
У луцькому дитсадку №20 міський голова Микола Романюк долучився до акції «Посади квітку дбайливими руками – хай розквітне місто разом з нами».

У цій справі йому допомагали вихованці закладу, - повідомили у прес-службі мерії.

«Думаю, що ці діти запам’ятають, як доглядати за квітами. Якщо у дітей буде любов до квіточки, до природи, то й буде до ближнього», – зазначив він. Микола Романюк вручив Подяки керівникам та працівникам ДНЗ, які беруть активну участь у природоохоронних акціях міста. Потім міський голова разом з дітьми садив троянди.

У ДНЗ №20 створено 8 казкових куточків з альпійськими гірками з комплексом озеленення та квіткового оформлення, за якими ведуть догляд маленькі діти і вихователі. Цього року на його території висаджено 300 петуній, 300 чорнобривців, біля 100 бегоній, 60 декоративних кущів туй, 20 ялівців, 50 кущів кипарису, 15 кущів барбарису, 50 кущів лачатки, 10 кущів гібіскуса, посаджено алею хризантем. Раніше було посаджено алею роз. Допомогу в озелененні дитячому садку надали гіпермаркет «Епіцентр», КП «Зелене господарство, ПП «Лілі Лайн».

Радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока повідомив, що у місті велика увага приділяється екологічному вихованню дітей. У двох ДНЗ №17 та №22 функціонують дитячі екологічні студії, які стали осередками екологічної просвіти, джерелом знань про природу та її мешканців. Дошкільнята цих садочків разом з батьками беруть активну участь у роздільному зборі відходів, збираючи окремі фракції побутових відходів, а саме макулатуру та ПЕТ-ф пляшку та знайомляться з основними правилами правильного поводження з відходами.

«Значну увагу приділяємо також практичним природоохоронним заходам за участю дітей. Вже традиційними стали посадки фруктових дерев з нагоди днів пам'яті аварії на ЧАЕС. Такі сади спільно з безпосередніми ліквідаторами техногенної аварії висаджені в ДНЗ №18, 10, 19, 39. Активно залучаємо колективи дитячих навчальних закладів до створення взірцевих осередків благоустрою, показового озеленення та квіткового оформлення на власних територіях. А краса і гармонія захоплюють. З ініціативи відділу екології міської ради зразкові території з альпійськими гірками, квітниками, декоративними деревами та кущами вже створено на територіях ДНЗ № 8 (район Цукрового заводу), № 18 (Вишків), №31, 10, 11 (33 мікрорайон), №35 (на вул.Січовій, біля гімназії №18). Сьогодні заходи організовано в ДНЗ №20. І переконаний, що і інші дитсадки не забаряться підтримати такі хороші починання», – розповів він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай краще з автодором асфальт укладає)))
Відповісти
в одному дитячому садочку висаджено квітів і кущів більше, ніж у всьому місті...особливий садок!краще б в центрі, в басейні чи фонтані висадили!
Відповісти
Так, ще поцікавтесь, у скільки обійшлись батькам вихованців декорації на майданчиках. Їх купують не зі згоди батьків, а ставлять до відома, що кошти,зібрані на ремонт, потрачені на декоративне каміння, жабки, гномики, тощо, бо ж мер їде-показуха треба! Коли навчимо керівників цивілізації та Закону???
Відповісти
А на вулицях міста квітники можна перерахувати на пальцях однієї руки. Клумби перетворилися на газони, притому їх ніхто не косить.
Відповісти
Останні новини
Мер Луцька з дітьми садив квіти. ФОТО
31 травень, 2013, 13:17