ПР хоче в 10 областях офіційної російської мови

ПР хоче в 10 областях офіційної російської мови
У Партії регіонів обіцяють до кінця липня ухвалити закон про мовну політику, за яким російська стане офіційною в 10 областях.

Про це інформує ТСН.

На наступній сесії Верховної ради, яка розпочнеться 7 лютого і триватиме до середини липня, у Партії регіонів планують зробити ставку на «мовні» законопроекти.

«Серед ключових законопроектів, які ми маємо намір ухвалити, - закон про мовну політику Колесніченка та Ківалова. Цей проект активно підтримує і лідер фракції Олександр Єфремов. Щоправда, не впевнений, що нас підтримають колеги з партії Литвина, але 226 голосів є і так», - розповів перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.

Зазначимо, що за цим проектом російська мова стане офіційною в 10 областях України.

Також, за його словами, на новій сесії не буде перешкод для розгляду законопроекту про вибір мови виховання в дитсадках, який не змогли внести до порядку денного в січні через брак голосів.

«Те, що не було 226 голосів, це не політична позиція, а звичайне нехлюйство», - зізнався Чечетов.

В опозиції ці кроки сприймають у багнети.

«Цим хочуть звузити права української як державної мови, що суперечить Конституції. Не можу говорити за всю опозицію, але члени УНП будуть перешкоджати ухваленню закону», - запевнив нардеп від НУ-НС, лідер УНП Юрій Костенко.

Варто зазначити, що восени в Україні пройдуть чергові парламентські вибори. За інформацією джерел газети «Сегодня», у передвиборчому штабі впевнені: єдина можливість для регіоналів посісти перше місце на виборах за партійними списками – хоча би частково виконати гуманітарні обіцянки, які були дані Віктором Януковичем напередодні президентських виборів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ПР хоче в 10 областях офіційної російської мови
02 лютий, 2012, 09:25