Володимир Лис більше не робитиме прогнозів погоди

Володимир Лис більше не робитиме прогнозів погоди
Волинський письменник і журналіст Володимир Лис більше не робитиме прогнозів погоди.

Про це він розповів під час презентації свого роману «Іван і Чорна пантера» у столичній книгарні «Є», інформує Gazeta.ua.

Нагадаємо, презентація відбулася 26 січня.

«Цього року прогноз погоди не робив. Припинив, бо мені це набридло. Хотів розпрощатися з цим заняттям ще минулого року, але мій редактор не дав. Сказав, що мої прогнози піднімають тираж газети», – сказав Лис.

Володимир Лис почав прогнозувати погоду 1988 року.

«Десь прочитав, що в давнину за погодою спостерігали 12 днів – з 26 грудня по 6 січня. Кожен із цих днів проектує погоду на 12 місяців наступного року. Розповів про свої спостереження. Це їх зацікавило. Відтоді щороку публікував свої прогнози», – розповів Володимир Лис.

«Після того, як передбачив посуху 2004 року, мої прогнози стали дуже популярними. Після 6 січня мій телефон обривався від дзвінків – всі хотіли дізнатися, якою буде погода в наступному році», – додав він.

Також Володимир Лис розповів, як за гарний прогноз його преміювали мішком цукру.

«З якогось дослідного інституту за гарний прогноз за пільговою ціною продали мішок цукру. А потім написав один голова колгоспу з Вінницької області: «Ваш прогноз допоміг виростити рекордну кількість цукрових буряків. Хочу вам віддячити». Пожартував і написав, що хочу отримати половину кабана. Він відповів: «Приїдьте і заберіть. Ваша половина чекає».

«Якось прогнозував морози, а почалася відлига. Один чоловік за це мене проклинав: «Поклав у підвал цибулю, бо ви морози прогнозували. А вона вся проросла», – додав Володимир Лис.

Довідка

Володимир Лис – український журналіст, драматург, письменник. Відомий також як народний синоптик.

Народився 1950 року на хуторі поблизу села Згорани на Волині.
1977 року закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Служив у війську, працював журналістом у районних газетах Волині, Хмельниччини, Херсонщини, Рівненщини, у волинській молодіжці, завідував літературною частиною Рівненського музично-драматичного театру.

Нині редактор відділу державного будівництва незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова».

У літературі дебютував як драматург, п'ять його п'єс було поставлено в різних театрах України, на українському радіо.
Як прозаїк заявив про себе 1985 року.

Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Довгий час був поза письменницькими організаціями, але, як каже сам, «до АУП мене рекомендував Тарас Федюк, який тоді був її президентом, а до НСПУ вступив 2004 року – на знак протесту проти того, що тодішній режим виробляв зі Спілкою».

Автор романів «Айстри на зрубі», «І прибуде суддя», «Камінь посеред саду», «Маска», «Острів Сильвестра», «Продавець долі», «Романа», «Графиня», «Століття Якова».

Побачили світ книги «Володимир Лис про Сократа, Данила Галицького, Фернандо Магеллана, Ісаака Ньютона, Шарлотту, Емілі, Енн Бронте», «Господар нашого двору» (п'єса), «Таємна кухня погоди».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Лис
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну нарешті не дуритиме людей)))
Відповісти
ой ну прям таки "дуритиме". А я не раз переконувалася, що все справджується. шкода, що не публікуватиме тепер. але ж для себе цього заняття не покине. треба б десь тєлєфончік Володимира Савича роздобути :)
Відповісти
Надзвичайно жаль-унікальна людина і прогноз був на весь рік унікальний і якщо у місяці десь кілька днів можлива була розбіжність з фактом -В цілому досить правильно передбачались сезонні явища.
Відповісти
Дуже шкода!!! Все-таки прогноз був більш-менш правдивий! Пане Володимире, відкрийте свої записи і цьогоріч!
Відповісти
Дуже-дуже шкода. Я люблю працювати на землі і вже багато років користуюсь Вашими прогнозами.І хоча наше місто далеко від Луцька - основний прогноз співпадає. Бажаю вам здоров'я та сподіваюсь, що Ви таки передумаєте та будете складати прогнози. Чекаємо.
Відповісти
Дуже шкода!!! Все-таки прогноз був більш-менш правдивий! Пане Володимире, відкрийте свої записи і цьогоріч
Відповісти
Шановний пане Лисе, не залишайте нас без Ваших прогнозів.Будь ласка.
Відповісти
дуже цiкавi прогнози,але дуже шкода що не буде на 2013р
Відповісти
прошу публікувати це не гірш за інше
Відповісти
залишіть лиса вспокої і складайте самі прогноз
Відповісти
Останні новини
Володимир Лис більше не робитиме прогнозів погоди
01 лютий, 2012, 21:51