У Іспанії та Португалії ‒ масові протести через безробіття. ФОТО

У Іспанії та Португалії ‒ масові протести через безробіття. ФОТО
Тисячі іспанців вийшли на вулиці через економічні труднощі, які виникли в країні.

У великих містах Іспанії в суботу,1 червня, пройшли масові маніфестації проти політики міжнародних кредиторів у складі Єврокомісії, Європейського центробанку і Міжнародного валютного фонду, - пише Газета.ua.

Саме ця "трійка", на думку учасників акції протесту, яких вивели на вулиці профспілки і партії лівого табору, диктує свої умови країнам ЄС щодо скорочення бюджетних витрат і підвищення податків.

"Людей виселяють з їхніх будинків, стільки людей втратили роботу, у нас адже найвищий рівень безробіття в Європі! А нинішній уряд нічого не робить, навпаки - що проводяться ним реформи праці спрощують звільнення без вихідної допомоги замість того, щоб стимулювати ринок робочої сили ", - каже одна з учасниць акції в Мадриді.

Демонстрації проти політики скорочення бюджету і зростання безробіття пройшли напередодні також в сусідній Португалії.

"Ми хочемо, щоб уряд пішов у відставку, а наш президент - перший, хто у всьому винен. Він повинен сам піти, тому що вони всі працюють не зрозумій як, витрачаючи наші гроші і штовхаючи нас у злидні ", - обурюється жінка на вулиці Лісабона.

Всього акції протесту пройшли в 18 містах країни. Найчисленніша відбулася в столиці перед будівлею МВФ. Португальці, як і іспанці, схильні у багатьох своїх бідах звинувачувати керівництво ЄС і міжнародних кредиторів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Іспанія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
четверте фото знизу повеселило)
В Європі люди не бояться виходити на мітинг, а наші тільки за гроші(((
Відповісти
А у нас все добре, стабільність. В Україні тільки одна проблема - Фашисти. Накачу 0.25 за дідов і піду на антифашиський мітинг, скажу своє фе загниваючому, бездуховному западу.
Відповісти
Останні новини
У Іспанії та Португалії ‒ масові протести через безробіття. ФОТО
02 червень, 2013, 13:50