Навчальне обладнання для уроків біології: скелети*

Навчальне обладнання для уроків біології: скелети*
Скелет людини — обов’язкове обладнання кабінету біології

Кожен вчитель погодиться, що модель-скелет людини неодмінно повинна бути в кабінеті біології загальноосвітнього закладу. По-перше, цей муляж завжди привертає увагу учнів, викликаючи зацікавленість і темою уроку, і шкільним курсом біології. По-друге, пояснити школярам будову людського організму без такої моделі неможливо: і плакати, і, тим більше, ілюстрації в шкільних підручниках недостатньо інформативні для засвоєння цієї складної теми.

Якого розміру повинен бути людський скелет у школі

Для шкільного кабінету біології скелет людини купити краще в повний зріст — щоб мати змогу максимально точно демонструвати учням будову і розташування кісток.

Стандартна висота такої моделі буде становити 170 – 180 см. Але існують також навчальні скелети й значно меншого розміру, їх висота не перевищує 80 – 85 см. Якщо вагаєтесь, який краще обрати, — надайте перевагу більшому за розміром, як рекомендує більшість учителів біології. Ви можете купити скелет людини в найкращому інтернет магазині B-PRO.

Навіщо потрібні моделі частин людського скелета

Окрім скелета людини (зменшеної моделі чи в повний зріст), для шкіл часто замовляють моделі частин людського тіла. Це може бути скелет нижніх кінцівок людини, модель будови суглобу, модель людського черепа (може бути природного кольору чи мати різне забарвлення кісток для кращої наочності) тощо.

Таке навчальне обладнання допомагає детальніше пояснити учням будову опорно-рухової системи та суглобів, різновиди кісток людини, їх особливості порівняно з іншими біологічними видами. Також за допомогою навчально-демонстраційних моделей школярі знайомляться з трьома видами з’єднання кісток:

a) нерухоме (шов) — розглядається на прикладі моделі черепа людини;
b) напіврухоме — на прикладі хребців у моделі людського хребта;
c) рухоме (суглоб) — на прикладі моделі колінного суглоба та ін.

До речі, такі навчальні моделі використовуються не лише на уроках чи факультативах із біології. Вони також знадобляться на заняттях з захисту вітчизни, темою яких є надання першої допомоги при переломах кісток або вивихах. З такими моделями учням набагато простіше опанувати ці корисні навички — на практиці їм краще видно будову кісток і суглобів.

Скелети хордових для кабінету біології

Окрім моделі людського скелета для вивчення розділів загальної біології й анатомії, для кабінету біології також необхідно закупити демонстраційні моделі для теми «Зоологія».

До цього різновиду навчального обладнання відносяться моделі-скелети хордових, а саме:

• скелет голуба (допомагає у вивченні опорно-рухової системи під час вивчення теми «Птахи»),
• скелет жаби (розглядається під час вивчення теми «Земноводні» при вивченні розділу «Тварини»),
• скелет риби (допомагає вчителю пояснити будову опорно-рухової системи при опрацюванні теми «Клас Риби»),
• скелет кроля (знайомить з особливостями будови скелета та його основних відділів під час вивчення теми «Будова скелета ссавців»).

Всі ці моделі, що є обов’язковими для вивчення шкільного курсу зоології – це та інше необхідне обладнання ви зможете знайти за посиланням тут — у складі вже готового набору. Всі готові набори обладнання з біології, що представлені на сайті, укомплектовані провідними методистами. Вони повністю відповідають затвердженій міністерством шкільній програмі. Тож ця покупка — ідеальний варіант для вчителя біології: дуже зручно і практично, ще й із безкоштовною доставкою по Україні.

Де купити скелет людини для кабінету біології

Найвигідніші ціни на таке оснащення, як правило, у спеціалізованих постачальників навчального обладнання для школи. Наприклад, в інтернет-магазині вітчизняної компанії B-Pro можна придбати не лише скелет риб чи інших хордових, скелет людини в повний зріст або моделі його частин. Тут є в наявності абсолютно все необхідне навчальне обладнання, техніка та програмне забезпечення не лише для шкільного курсу біології, а й усіх шкільних предметів.

Додаткова перевага співпраці зі спеціалізованим постачальником — якісний клієнтоорієнтований сервіс. Провідні компанії навіть надають учителям повноцінну методичну підтримку: щоб швидше й простіше було освоїти нове незвичне у користуванні обладнання чи опанувати комп’ютерні програми.

Цікаво дізнатися більше? Телефонуйте (044) 353-33-77 та запитуйте все, що вас цікавить, у кваліфікованих менеджерів, які мають досвід облаштування освітнього простору в школах із різних куточків України. З їх допомогою ваш кабінет біології стане найсучаснішим у навчальному закладі — звертайтеся.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.