Повірка водяних та газових лічильників*

Повірка водяних та газових лічильників*
Граничний термін експлуатації лічильників води становить приблизно 10-12 років (термін гарантованої коректної роботи приладу виробник завжди вказує у інструкції та на самому лічильнику). При цьому існує міжповірочний інтервал лічильників використаної води, і він зазвичай становить 3-4 роки. Це означає, що повірка водяних лічильників повинна здійснюватись не рідше зазначеного терміну. У цій статті описано те як саме потрібно організувати повірку водяних та газових лічильників.

Хто здійснює повірку лічильника води

Для перевірки лічильників води та тепла у квартирах та будинках звертайтесь до професійних виконавців. Сьогодні функціонують вповноважені служби повірки лічильників газу та води, і саме їх спеціалісти повинні провести цю процедуру. На сайті poverka.org.ua є вся необхідна інформація для споживача: опис процедури, контакти для зв’язку з виконавцем, ціни на послуги та можливість замовити повірку через онлайн-форму.

Як здійснюється повірка водяного лічильника

Після того, як споживач залишає заявку на повірку лічильника, з ним зв’язується консультант, щоб домовитись про візит спеціалістів повірки у конкретний день та час. Консультант домовиться зі споживачем про візит майстра у двогодинний часовий проміжок, наприклад, 17 березня від 14:00 до 16:00 год. Задача замовника – бути на місці в цей час та організувати спеціалістам безперешкодний доступ до облікового пристрою для здійснення тестових процедур.

Власне повірка здійснюється на місці експлуатації водяного лічильника без його демонтажу і без втручань у встановлені пломби. Це дуже зручно і триває недовго. Але сантехніка та сам лічильник не повинні мати жодних пошкоджень. Все відбувається у кілька простих етапів.

• Майстер оглядає лічильник та сантехніку на предмет справності, здійснює їх візуальну оцінку. Якщо сантехніка чи сам лічильник будуть несправними, спеціаліст може відмовити у проведенні процедури повірки, оскільки несправні прилади можуть давати хибні результати.
• Якщо все гаразд зі справністю приладів, майстер почне процедуру – встановить камеру на лічильник.
• Далі відбувається підключення проливної системи до трубопроводу.
• Здійснюються виміри лічильника води.
• Оформлення акту повірки лічильника.

Зазвичай повірка водяних лічильників у будинку чи квартирі здійснюється спеціалістами вповноваженої служби протягом 30 днів з моменту заявки замовника. Однак у деяких випадках повірку необхідно провести терміново. Середня вартість повірки лічильника складає 200-300 грн, а при замовленні термінової повірки ця сума буде вищою. Споживачу варто взнати всі розцінки ще на етапі спілкування з консультантом при формуванні своєї заявки на повірку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.