Художній школі Ковеля – 25 років

Художній школі Ковеля – 25 років
Ковельська художня школа імені Андроника Лазарчука відсвяткувала чвертьстолітній ювілей.

У культурно-просвітницькому центрі відбулось відкриття звітної виставки дитячих малюнків, - повідомили у прес-службі міської ради.

Директор закладу Олена Цьомик розповіла про діяльність школи та підбила підсумки навчального року. Вона зазначила, що Ковельська дитяча художня школа у 1987 році розпочала свою роботу і стала третім державним закладом естетичного виховання на Волині, створеним для навчання дітей та юнацтва основам образотворчого мистецтва.

Першим директором школи був Олександр Литвинович. З 1991 року і по сьогодні колектив очолює Олена Цьомик.

У мистецькому закладі навчається в середньому 220 учнів. Діти отримують базові знання і практичні навички з таких дисциплін: «рисунок», «живопис», «скульптура», «історія образотворчого мистецтва».

З часу заснування у школі навчалось 1400 дітей, 356 - отримали свідоцтва про її закінчення. Майже 180 учнів продовжили навчання за художніми спеціальностями у вищих та середніх навчальних закладах. Вихованці школи беруть активну участь та перемагають у міських, обласних, Всеукраїнських і міжнародних конкурсах та виставках дитячого малюнка.

З 1995 року традиційними стали виставки-конкурси «Зимовий калейдоскоп» та «Великодня веселка». Творчий доробок учнів школи завжди можна побачити на звітних виставках під час святкування Дня міста Ковеля.

Міський голова Олег Кіндер привітав колектив школи з ювілеєм та подякував педагогам, учням за цікаву виставку. На його думку, тільки діти можуть творити так чесно і безпосередньо.

Кіндер відзначив, що за роки своєї роботи художня школа стала престижним мистецьким закладом і завоювала авторитет у городян.
Із словами вітань до присутніх звернулись громадські активісти, постійні відвідувачі виставок Анатолій Семенюк та Марія Хотинська.

Вихованка та випускниця школи Анастасія Рабенко подякувала всім викладачам за те, що навчили вправно володіти пензлем.

«За роки навчання вчителі стали для нас близькими людьми, які допомагали, підтримували та давали поради. Ми віримо, що здобуті знання, вміння неодмінно знадобляться у подальшому житті та допоможуть у виборі майбутньої професії», - зазначила юна художниця.

У цей день 19 випускників школи отримали свідоцтва про її закінчення.

Всі бажаючі впродовж місяця зможуть оглянути виставку малюнків учнів художньої школи у культурно-просвітницькому центрі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Художній школі Ковеля – 25 років
04 червень, 2013, 09:26