Вибір альбомів з малювання для дітей*

Вибір альбомів з малювання для дітей*
Дитина росте і розвивається, у неї з'являються з кожним днем різні інтереси. Настане час, і малюк зацікавиться малюванням. Для того, щоб розвинути цей навик, йому будуть потрібні фарби, олівці, фломастери, і звичайно ж, альбоми. Не кожен альбом підійде малюкові для розвитку творчих здібностей. Часто батьки вибирають альбом для малювання Ранок з точки зору практики – різнопланова програма навчання, багато сторінок, його вартість. Дитина ж, не замислюючись, вибере той, на обкладинці якого зображено його улюблені герої мультфільмів.

Як не дивно, при виборі альбому варто орієнтуватися і на якість паперу в тому числі. Адже саме від її технічних характеристик залежить наскільки зручно, комфортно і невимушено малюк буде виводити свої нехитрі каракулі, рисочки, палички, сонечка і будиночки, рослин та милих тварин.

Щільність паперу в альбомі для малювання видавництва Ранок володіє хорошими характеристиками щільності. Тому на ньому вельми успішно можна малювати не тільки олівцями і фломастерами, а й акварельними фарбами. Такий папір менш гладкий і на дотик оксамитовий. Фарби дуже щільно лягають і не розтікаються.

В арсеналі видавництва Ранок є також альбоми, призначені для малювання пальчиковими фарбами. Для дітей такі підійдуть, щоб розвинути дрібну моторику рук і пальчиків. У ранньому віці їм особливо подобається такий тип малювання.

Для малювання акварельними фарбами або гуашшю, підійде менш щільний папір, ніж при використанні пальчикових фарб. Інакше він просто розмокне. Такий папір в альбомі гладкий і фактурний.

Для малюків, які тільки почали свій творчий шлях у вивченні техніки малювання, не варто купувати альбоми з великою кількістю листів. Це не зовсім зручно, та й дитина захоче по максимуму замалювати всі листи відразу ж, розуміючи, що їх багато. Для маленьких художників підійде альбом з клейовим з'єднанням листів, а не з пружинним. Другий варіант більш кращий для першокласників.

Також, можна зустріти в продажу альбоми з інтегрованими заняттями. Вони випускаються для дітей вікових рамок від двох років до семи. Теми завдань - це специфічні фони для малювання. Можуть бути на різні тематики - від малювання лісу і галявин, до малювання тварин і будинків. Альбоми з інтегрованими завданнями розвивають у малюка прагнення до краси, вираження своїх думок і позитивний настрій. Також допомагають стати більш самостійними, що стане дуже в нагоді в шкільному віці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: малювання
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.