У Нововолинську хочуть побороти «квартирну мафію». ВІДЕО

У Нововолинську хочуть побороти «квартирну мафію». ВІДЕО
У Нововолинській міській раді відбулася нарада, під час якої йшлося загрозу виселення мешканців двох квартир.

Головував мер шахтарського міста Віктор Сапожніков (на фото), - пише ПроНовік.

Участь в зібранні взяли правоохоронці та представники структурних підрозділів муніципалітету. З запрошених не з'явилися лише працівники суду.

Прийшли на зустріч і нововолинці, яким загрожує виселення. Вони розповіли, що взяли гроші в кредит в одного з жителів міста, а він незаконно відібрав у них житло та через суд добивається їхнього виселення.



Зокрема, без квартир можуть залишитися бабуся з двома малолітніми дітьми, літній чоловік та мама з багатодітною родиною.

За інформацією видання ПроНовік, жертвами маніпуляцій нововолинця стало не менше восьми родин.

"Схема працює таким чином, що мешканець Нововолинська М. надає усім охочим кредити з високою відсотковою ставкою та обов’язково під заставу житла. Чи має цей чоловік ліцензію на таку діяльність ніхто не знає. Шляхом різних маніпуляцій, де також за свідченням постраждалих замішані нотаріуси та судді, кредитор заволодіває нерухомістю своїх боржників, а усі кримінальні справи, відкриті проти нього за зверненням потерпілих, швиденько закриваються за відсутністю доказів.

Найбільш кричущою є біда родини Лук’яненків. Два роки тому нині покійний (не витримав перипетій судової тяганини) дідусь Микола взяв у кредитора 16 тисяч доларів на операцію для внука, який народився із крововиливом в мозку. Не знав тоді боржник, що це коштуватиме його родині. Згодом його донька, мати хворого Нікіти, виписала дітей з трьохкімнатної квартири і 2 роки нікуди не приписувала. Вона нині важко хвора – ще одна жертва нервових судових баталій. В квартирі лишилися двійко хлопців – Нікіта і Давид, а також їхня мама та ще бабуся Людмила. Днями за рішенням судів їх має виселети на вулицю виконавча служба. Потерпілі заявляють про погрози і тиск "кредитора", від якого їх не може захистити навіть міліція за відсутністю доказів. Пошепки говорять про можливий підкуп правоохоронців та передачу кількох відсуджених квартир у власність захисникам прав і свобод простих громадян Нововолинська.

До речі, де була служба у справах неповнолітніх і як без рішення опікунської ради малечу виписали із квартири і 2 роки ніде не вписували досі лишається загадкою. На ці факти вказав суддям і Вищий апеляційний суд, але вони свої попередні рішення на користь "кредитора" не змінили. Ім’ям України потерпілих таки буде викинуто на вулицю", - стверджує видання.

Представниця прокуратури під час зібрання розповіла, що справа виселення людей перебуває в судах. Наразі суд другої інстанції таки постановив виселити людей, але прокуратура оскаржує це рішення.

До слова, 17 червня у Апеляційному суді Волинської області відбудеться чергове судове засідання у справі багатодітної мами Оксани Лещук з Нововолинська, яку разом із чотирма дітьми, бабусею і прабабусею незабаром виконавча служба теж може виселити з їхньої хати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наш гуманний суд в світі!
Відповісти
Могли и шире осветить. Для чего кредит брался, каково материальное положение заемщиков, что мотивировало их брать кредит, как планировали отдавать. Тогда можно понять решение суда, хотя решения наших судов не определяются логикой и законами.
Відповісти
брали гроші відмазати від третьої( чи другої) ходки за гратки тата тих 2 дітей . Тато обіцяв після виходу все відшкодувати . після виходу тато був уже "засвічений " і нічого у нього тут не клеїлось і він виїхав на свою батьківщину Грузію. Зараз ніби то десь у Зах Європі . але жодної допопомоги дітям не надає.
Відповісти
А там аж две поновее и одна старая статья на ПроНовике. Зайдите, гляньте. Там хватает подробностей.
Главное, наш мафиози доблестной ментуре квартирки, говорят, прикупает. И всем хорошо.
Кроме "должников" и их детишек, которых- на улицу.
Відповісти
адресса и имена в студию !!!
не ляпайте язиком, пані Камішнікова , бо це дуже схоже на наклеп
Відповісти
чистої води шахрайство. дивісться що підписуєте - і не плачте коли підписали!
Відповісти
ніхто ж не тягнув на зашморгу брати гроші - самі напевно приходили і просл - дай . А як настав час віддавати - починаюься танці з притопами і прихлопамБ сльозами і соплями
Відповісти
Всі такі розумні доки самих біде не припече...
Відповісти