Як волинські нардепи голосували за скасування пільг Президента і народних депутатів

Як волинські нардепи голосували за скасування пільг Президента і народних депутатів
Верховна Рада «провалила» законопроект, що передбачав скасування низки витрат на утримання осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Законопроект, запропонований Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком та Олегом Тягнибоком, з волинських депутатів підтримали «свободівці», комуніст та позафракційні. Натомість окремі представники Партії регіонів не голосували за цей законопроект.

Законопроекту №2221 "Про скасування необґрунтованих пільг та привілеїв для осіб, уповноважених на виконання функцій держави" не вистачило 23 голоси, щоб стати законом.

Законопроектом пропонувалося зняти пільги з депутатів, Уряду та Президента України, а також значно скоротити кількість чиновників в ВРУ, Кабміні та Адміністрації Президента України.

ЯК ХТО РОЗПОРЯДИВСЯ ГОЛОСОМ

За скасування пільг проголосувала «регіонали» Катерина Ващук та Григорій Смітюх.

Хоча останній виступив із трибуни з критикою співавтора законопроекту Арсенія Яценюка. Він попросив голову Верховної Ради підготувати на п’ятницю інформацію про суми, які були витрачені на забезпечення діяльності попередніх голів ВРУ: Нагадаємо, з грудня 2007 по листопад 2008 року Яценюк був головою парламенту.

«Авторові законопроекту треба спершу сказати, чи він сам відмовився від державної охорони, від міліцейського супроводу, авіаперельотів та іншого, коли був головою Парламенту», - заявив Смітюх.

Не проголосували за скасування необґрунтованих пільг волиняни «свободівець» Євген Мельник і «ударець» Юрій Савчук. Згодом нардеп Мельник пояснив, що в нього не спрацювала кнопка.

Також, з невідомих причин не взяли участь у голосуванні 12 депутатів з фракції ВО «Батьківщина»(серед них і волинянин Ярослав Федорчук), а 10 депутатів з цієї фракції були просто відсутні.

Не з’явилися на засідання 3 «свободівці» і 4 «ударівці».

Комуніст Адам Мартинюк підтримав законопроект.

Позафракційні депутати дали за цей законопроект 21 голос.

Позафракційні волинські депутати Степан Івахів, Ігор Єремеєв та Сергій Мартиняк проголосували «за». Разом позафракційні депутати дали за цей законопроект 21 голос.

ПОСИЛЕННЯ ПОЗАФРАКЦІЙНИХ

Після голосування за «антипільговий» законопроект у кулуарах Верховної Ради знову заговорили про посилення впливу позафракційних нардепів завдяки ймовірності їх майбутнього об'єднання в окрему депутатську групу.

Нагадаємо, про таку вірогідність пишуть і національні ЗМІ. Зокрема, про так групу на чолі з Ігорем Єремеєвим писав журнал Forbes.

Вівторкове голосування за закон опозиції про скасування пільг, який підтримав 21 позафракційний депутат, продемонструвало можливість співпраці позафракційних і опозиції. В неофіційних розмовах з журналістами окремі представники опозиції кажуть, що опозиція й надалі розраховує на підтримку від групи позафракційних депутатів в ряді питань.

Раніше в одному з інтерв'ю волинський нардеп Степан Івахів вже заявляв про те, що він та його позафракційні колеги визначили спільну позицію у ключових питаннях, які сьогодні найбільше турбують громадян. Йдеться, насамперед,про скасування пільг та недоторканності в депутатів, суддів та Президента, повернення пенсійного віку жінкам 55 років тощо.

Політолог «Аналітичного центру «Політика» Сергій Ніколаєв вважає, що в особі позафракційних нардепів, зокрема й волинських, опозиція знайшла партнерів для отримання більшості у Верховній раді. І голосування за зняття пільг з Президента України позафракційними депутатами вкотре підкреслює тенденцію, яка спостерігається в раді останнім часом – позафракційні голосують разом з опозицією.

«Натомість жоден з представників опозиції не зміг пояснити того факту, що у той час, коли за закон лідерів опозиції голосують позафракційні депутати, окремі представники опозиційних фракцій не голосують чи й взагалі не з’являються у залі парламенту», - каже політолог.

Підготувала парламентський кореспондент
Наталка ПАХАЙЧУК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цей матеріал - відбілювання волинських олігархів-благодійників.
Відповісти
точно! і очорнення білої і пухнастої опозиції!
Відповісти
И отбеливание не просто так, а за деньгу :) Это ж жена Шаповала, который во время выборов работал на Ивахива и который и после выборов олигарху ж...у лижет за то же самое бабло:)
Відповісти
Ото "обличчя" Мельника! Перший раз біля "кормушки" і дійсно не хотілось-би втрачати пільги, ще "не наївся"!:) А Вітів де, як голосував???:)
Відповісти
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1498
Відповісти
Про те як голосував Мельник не вам судити і заяву з цього приводу він зробив - почитайтеhttp://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/039740/
Відповісти
Заяви робити, це не ... мішки ворочати!:) От звикли пургу всяку нести!!!
Відповісти
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radac_gs09/gol_karta_zal3?g_id=1498
Відповісти
А шановний депутат Палиця, то не голосував! "Відсутній"
Відповісти
таке враження що Палиця наразі взагалі в Україні н еживе! бо його ніде не видно...
Відповісти
ну то ж не зручно пільги самому собі скасовувати. що тут неясного? це удар по кишені. і хто ж тоді буде отримувати матеріальну допомогу, пенсію у 20 тисяч, лікуватися в санаторіях, резиденції будувати? народу це не дозволено.
Відповісти
що ви скиглете? Палиці пільги потрібні! це ви вічно живите у своєму провінційному Луцьку і часом тільки виїжджаєте за межі області. А Палиця до Швейцарії змушений регулярно їздити, питання вирішувати, по Європі та світі курсувати. Для Палиці пільги потрібні якраз.
Відповісти
А накуя йому пільги? На хліб не вистачає чи в швейцарії регулярно вирішуються питання луцького електорату? Логіка штабного жополиза.
Відповісти
Останні новини
Як волинські нардепи голосували за скасування пільг Президента і народних депутатів
05 червень, 2013, 09:57