Різновиди шпалер для подальшого нанесення фарби*

Різновиди шпалер для подальшого нанесення фарби*
Існує поширена думка, що найкраще тримаються старі шпалери, які потрібно зняти, а найгірше – нові, корті клеїли нещодавно. Сьогодні розмова піде про шпалери під подальше фарбування, а також основні аспекти, які потрібно знати про них.

У ремонті найважливішою є математика, і чим менші будуть витрати при найвищій якості, тим більш правильною буде математика. З цієї причини шпалери у Києві під фарбу – це найпопулярніше та завжди найвигідніше рішення, адже їх непотрібно буде зривати, якщо раптом виникне бажання змінити стилістику інтер’єру. Достатньо просто перефарбувати шпалери у потрібні відтінки.

Основні різновиди шпалер під фарбування

Існує три різновиди шпалер для подальшого фарбування:

• Склошпалери;
• Паперові шпалери;
• Флізелінові шпалери.

Паперові шпалери для фарби

Паперові шпалери в свою чергу розподіляють на двошарові та трьохшарові, які відмінні між собою лише третім гладкою основою. Тришарові шпалери мають кращу адгезію, краще витримують навантаження кількох прошарків фарби, краще прилягають до основи у приклеюванні тощо. Насправді, окрім третього прошарку тришарові паперові шпалери нічим не відрізняються від двошарових, вони тримаються на стіні так само міцно, витримують ту саму кількість фарбувань. В цьому випадку клієнт повинен сам вирішувати, чи готовий він переплачувати за недоведені міфічні переваги.

Насправді тришарові шпалери будуть трохи щільнішими за двошарові, але це зовсім не означає, що поверхню стін не потрібно готувати до поклейки так само ретельно.

• Паперові шпалери можна фарбувати 8-10 разів, під фарбою шпалери не будуть руйнуватись.
• Для фарбування паперових шпалер можна обирати практично будь-яку фарбу.

Склошпалери

Виготовляються як і паперові, з природних екологічно чистих матеріалів. Головна перевага – дихаюча поверхня, вони майже прозорі, і поява під такими шпалерами плісняви майже неможлива. Найкращою фарбою для скло шпалер є латексні суміші, які роблять стіни дуже міцними та довговічними. Витримують 30 років і більше. Цей вид шпалер буде найдорожчим з усіх трьох видів.

Флізелінові шпалери

Ці палери можуть бути двох видів: повністю флізелінові та вінілові на основі флізеліну. Це найбільш популярні шпалери під фарбу, але дарма. Насправді такі шпалери погано пропускають повітря, під ними може формуватися пліснява та грибок. Тим не менш. Флізелінові шпалери часто використовують через їх довгу службу, можливість повертати собі першочергову форму та інші характеристики і невелику вартість.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Різновиди шпалер для подальшого нанесення фарби*
28 листопад, 2019, 23:12