Як вибрати диван*

Як вибрати диван*
Диван без перебільшення можна назвати «першою скрипкою» меблювання будь-якого приміщення! Такий елемент м’яких меблів купують в спальню і дитячу, вітальню і навіть в кухню.

Вибір дивана безпосередньо залежить від того, де його планують поставити і яким чином ним будуть користуватися.

Основні критерії вибору дивана

Вибираючи м’які меблі, потрібно враховувати 3 основні критерії:

• функціональність;
• довговічність;
• практичність.

І, звичайно, не в останню чергу варто звертати увагу на вартість виробу. Якісні меблі не можуть мати низьку ціну, але це не означає, що меблі з середнього цінового сегмента не можуть бути зручними і прослужити довго.

Вибираючи диван в магазині meblium.com.ua слід звернути увагу на його каркас, наповнювач і оббивку. Що стосується першої складової, це основа дивана, від якої безпосередньо залежить його зручність і час експлуатації. Металевий каркас досить надійний, але він йде в хід в основному для моделей, виконаних у високотехнологічному стилі хай-тек. Не меншою популярністю користуються дивани з дерев’яною основою, щоправда, коштують вони недешево. Оптимальним співвідношенням ціни і якості можна назвати диванний каркас з ДСП. Цей матеріал безпечний у використанні і відмінно тримає форму. Для того, щоб диван прослужив якомога довше, варто вибирати той, каркас якого має спеціальне захисне покриття, а також має з’єднання типу «шип-паз» або на болтах.

Вибір диванного наповнювача безпосередньо залежить від того, яким чином він буде використовуватися. Найчастіше м’які меблі мають наповнення з піни, поролону або пружинних блоків. Останній варіант є оптимальним для моделей, які купуються для сну. Крім довговічності і зручності, дивани з блоками з пружин характеризуються високою ортопедичною властивістю.

Поролон хоч і зручний, але не надто довго служить в якості диванного наповнювача. Більш практичною вважається спеціальна піна з латексу. Маючи безліч маленьких «секцій», вона не тільки зручна у використанні, але і прекрасно тримає форму. Якісні наповнювачі не викликають алергії, не мають неприємних або різких запахів і не створюють жодного дискомфорту під час використання.

Що стосується обшивки дивана, в продажу є вироби з натуральної або штучної шкіри та текстилю. Якісний матеріал не чутливий до механічних впливів, він легко чиститься і не вимагає спеціальних умов догляду, а тому краще зупинити свій вибір на дійсно міцній тканині: найчастіше в хід йдуть такі тканини, як оксфорд, велюр, скотчгард, шенілл, жаккард і терможаккард, а також мікрофібра.
По-справжньому якісний диван довгий час буде зберігати зовнішню привабливість і стане осередком затишку і комфорту в кімнаті!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: диван
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.