У місті на Волині особу загиблого встановили лише за відбитками пальців

У місті на Волині особу загиблого встановили лише за відбитками пальців
Правоохоронці Володимира-Волинського змогли встановити особу чоловіка, який втопився в річці, лише за відбитками пальців

22 травня у річці Лузі знайшли утопленика. Ним виявився колишній десантник, - пише IA ZIK.

Працівники карного розшуку місцевого міськвідділу міліції вже встановили особу утопленика – це житель міста Сергій Д., 1974 року народження.

Експерти-криміналісти стверджують: тіло загиблого перебувало у воді не менше трьох діб з моменту смерті (а можливо й кілька тижнів), під час розтину слідів насилля не виявлено. Ймовірно, чоловік повертався додому із приміського села Заріччя пішохідним містком через Лугу, оступився, впав у воду і зачепився за корягу – тому й не міг випливти.

Вияснити, чи був він у стані алкогольного сп’яніння неможливо, через гнилистий розклад тіла. На обліку у лікаря-психіатра чи нарколога загиблий не перебував.

Старший оперуповноважений карного розшуку Олександр Ольховський каже, спочатку про зникнення Сергія Д. ніхто з його родичів не повідомляв. Можливо через те, що чоловік проживав сам.

Згідно з новим Кримінально-процесуальним кодексом, тепер про випадки зникнення людини треба інформувати правоохоронців негайно, а от попередній КПК передбачав певний термін – три дні на вияснення ситуації, бо можливо, чоловік просто пішов від сварливої жінки до іншої. Не стосувалась ця вимога лише неповнолітніх, психічнохворих і тих, обставини зникнення яких вказували, що вони могли стати жертвою злочину.

Коли тіло утопленика витягли з річки, то впізнати особу було вже неможливо. Тому працівники карного розшуку «відкатали» відбитки пальців, вивчили ледь помітні фрагменти військового татуювання на плечі – вимпел і дата призову у лави збройних сил.

«Ми звернулись до військомату, там нам порадили офіцера-консультанта, який і проясний ситуацію. Виявилось, що загиблий служив у ВДВ – про це свідчив витатуйований дракон на парашуті. За часів СРСР кожна десантна бригада мала свій неформальний символ-тату. Дракони – у Житомирі, летючі миші – у Кременчуці... До пошуку однополчан не дійшло, бо спеціальна дактилоскопічна машина «Дакто 2000» визначила особу потопельника по фрагментах його відбитків пальців. Як виявилось, чоловік з якоїсь причини проходив по базі даних років десять тому. Одночасно у міліцію звернувся і брат загиблого, нарешті помітивши зникнення рідної людини. Своє кількатижневе зволікання з пошуками заявник пояснив тим, що покійний брат наче б обмовився, що їде лікуватись в обласну психлікарню», – розповів Олександр Ольховський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У місті на Волині особу загиблого встановили лише за відбитками пальців
06 червень, 2013, 07:55