У Луцьку дошкільнят учили берегти природу. ФОТО

У Луцьку дошкільнят учили берегти природу. ФОТО
Екологічну годину «Люби, бережи і знай свій рідний край», приурочену до Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища, провели у Луцьку.

Захід відбувся 5 червня у відділі природи Волинського краєзнавчого музею, ‒ пише Музейний простір Волині.

Учасники заходу, вихованці дитячого садка №17 Луцька, під керівництвом працівників відділу природи пройшли екологічною стежкою по експозиційних залах музею.

Діти ознайомились із природоохоронними операціями, що проводяться в Україні впродовж календарного року: з охорони новорічних ялинок, підгодівлі птахів і звірів у зимовий період, зустріч птахів навесні, проведення місячників тиші у травні і червні, розчищення джерел та інше.

Юні захисники природи переглянули слайд-фільм «Малятам про малят – звірят і пташенят», дізналися про шкоду фактора турбування для живої природи. Маленькі екскурсанти познайомились також із багатствами волинських лісів, правилами відпочинку на природі та безпечного поводження з вогнем.

Дошкільнята перегорнули сторінки Червоної книги України, зустрілися із її «мешканцями» в експозиції відділу природи, з’ясували причини зменшення кількості багатьох представників волинської флори і фауни.

У програмі екологічного свята були віршовані вікторини, розвиваючі екологічні ігри, декламування віршів на природоохоронну тематику. Із літер, написаних на кольорових повітряних кульках, діти склали речення: «5 червня – Всесвітній день довкілля».

Мета екологічної години «Люби, бережи і знай свій рідний край» – виховання бережливого ставлення до природи Волині, поваги до людей, чия професія – захист довкілля, ‒ зазначають організатори.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мені чомусь здається,що таких дітей не треба вчити оберігати природу,а дорослих то дійсно треба цьому вчити.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку дошкільнят учили берегти природу. ФОТО
06 червень, 2013, 10:41