Ковель «поплив» ‒ комунальники взялися за каналізацію

Ковель «поплив» ‒ комунальники взялися за каналізацію
За годину зливи на вулиці Ковеля випала місячна норма опадів.

Каналізація не встигала приймати потоки води, тому в деяких місцях сталися затори, водії маршруток відмовлялися перевозити пасажирів, люди скандалили та телефонували зі скаргами до мерії, ‒ пише Про Ковель.

«Минулої суботи в мене просто розривався робочий телефон. Під залізничним мостом, що веде на другий Ковель, в момент зливи утворилося велике озеро, через яке не ризикували їхати водії-перевізники. Щоб подібного більше не сталося, необхідно там почистити зливну каналізацію», ‒ звернувся до членів комісії з ліквідації наслідків стихії начальник відділу економічного розвитку міськвиконкому Андрій Товстига.

«Чистити необхідно не лише цей відрізок ділянки, ‒ зауважив начальник відділу комунального господарства міста Олександр Балак. ‒ У схожій ситуації опинилося 800 метрів труб зливної каналізації. Приміром, зимою працівники комунальних служб щедро посипали пішохідні доріжки та проїжджу частину піском, щоб не було слизько, тепер він майже увесь осів в каналізаційних трубах. Ми намагалися власними силами провести роботи, залучали техніку комунальних підприємств, однак результат нульовий».

Головний комунальник міста запропонував скористатися послугами Луганського підприємства, яке має спеціальну техніку для прочистки каналізаційних труб, однак на оплату робіт необхідні кошти.

Олександр Балак озвучив суму ‒ 55 тисяч гривень, на що начальник фінансового управління Валентина Романчук зауважила, що таких грошей в міській казні немає.

Аби запобігти надзвичайним ситуаціям під час засідання комісії було прийнято рішення: все-таки розпочати процес прочистки каналізаційних труб. Щоправда, з резервного фонду на ці роботи наразі погодилися виділити лише п’ять тисяч гривень, мовляв, більше поки не назбирають, решту ж коштів планують відшукати та виділяти поступово.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чомусь в міській казні постійно немає коштів, зате в чиновників то будинок новий то машина модна.
Відповісти
а бруківку перед міською радою щороку нову класти гроші є??????
Відповісти
Останні новини
Ковель «поплив» ‒ комунальники взялися за каналізацію
11 червень, 2013, 12:41