Насосні (помпові) станції для води*

Насосні (помпові) станції для води*
Помпові станції встановлюють з метою забезпечення якісного перекачування води з глибини до 8 м, наприклад, з встановленої свердловини чи колодязя. Помпові станції дуже широко використовують для організації безперебійного водопостачання приватних будинків, котеджів, для підтримки необхідного тиску у системі водопостачання при зрошувальних роботах та поливах. Професійне оригінальне обладнання відомих світових брендів з гарантіями можна знайти на спеціалізованому порталі оптового складу skvagina.com.ua. окрім насосних станцій тут є все необхідне та супутнє обладнання для водопостачання зі свердловин.

Основні па метри, за якими необхідно обирати помпову станцію

• Продуктивність та тиск, які необхідні для тих чи інших і характеристик системи водопостачання згідно проекту;
• Показники втрат тиску;
• Критерій висоти всмоктування;
• Відстань, на яку необхідно організувати продуктивне перекачування води.

При виборі помпової станції необхідно також обов’язково враховувати те, що при увімкненні автоматичної станції водопостачання рівень води падатиме на величину від 3 до 5 м.

Перш ніж придбати ту чи іншу модель помпової автоматичної станції для водопостачання з свердловини, потрібно уважно вивчити її технічні характеристики, котрі зазначені у паспорті свердловини. Важлививими показниками будуть глибина, статичний та динамічний рівень рідини. Саме ці характеристики характеризують продуктивність свердловини, враховуючи котрі фаховий консультант порекомендує потрібну потужність помпи або ж повідомить про недоцільність встановлення помпової автоматичної станції.

Різновиди помп

Обирати можна серед трьох різновидів:

• Помпа без ежектора. Такий насос найбільш економно використовує електроенергію у порівнянні з іншими різновидами. Робота такої помпи генерує невеликі шумові показники. Використовується для свердловин від 4 до 6 м глибини, які можуть видавати об’єм води до 1,7 м³/год. Якщо свердловина не видає потрібний об’єм води, варто пропрацювати свердловину на більшу глибину та використовувати більш потужні помпи.
• Помпа з вбудованим ежектором. Ежекторні помпи продуктивно працюють на свердловинах від 9 до 45 м глибини. Їх недоліком є генерація високого рівня шумових ефектів при роботі. Власне тому для встановлення автоматичної помпової станції потрібно мати окреме прощення.
• Ежекторна помпа виносного типу. Використовується у випадку відсутності додаткового приміщення для встановлення станції. Варто пам’ятати про додатковий захист всмоктувального блоку, котрий опускається безпосередньо в свердловину, від забруднень, піску та мулу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.