У Туреччині ‒ нові сутички між поліцією та демонстрантами. ФОТО

У Туреччині ‒ нові сутички між поліцією та демонстрантами. ФОТО
У Туреччині знову відбуваються сутички між поліцією та демонстрантами.

Приблизно о 12:00 поліція Стамбула почала закидувати колону демонстрантів на площі Таксім сльозогінним газом. Під "роздачу" потрапили в тому числі й журналісти, але багато з них мали протигази і шоломи, - пише Газета.ua.

Це був разовий залп, щоб тримати демонстрантів на відстані. Очевидці стверджують, що о 8:00 парк "штурмували" два десятки молодиків спортивної тілобудови, начебто підкуплених поліцією.

Біля 12:50 екскаваторами та іншими технічними засобами, поліція розібрала частину барикад. За півгодини після цього протестанти запалили шини та створили димові завіси, використовуючи підручні засоби, в тому числі шматки огорожі. Поліцію закидали камінням. О 13:30 почався масовий обстріл сусідніх вулиць гранатами сльозогінного газу, демонстранти відкидувалися димовими шашками та бруківкою чи камінням.

Журналісти, які не мають протигазів, переважно ховаються в холах готелів та ресторанчиках навколо площі Таксім. О 14:00 влада поширила повідомлення, що демонстрантів відтіснили з площі. Вони не відповідали дійсності.

О 14:30 поліція почала штурмувати парк, використовуюючи перцевий газ та невідому речовину, що розпилюється у вигляді жовтого і помаранчевого диму. Також застосовуються водомети та гумові кулі. На 15:00 сутички в парку ще тривали, чимало людей отримали поранення.

Нагадаємо, акції протесту в Туреччині розпочалися першого червня. Люди вимагали не зносити парк Гезі, згодом демонстрації переросли в акції проти політики чинної влади.



Фото: Андрій Мочурад

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Туреччина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Турки варті поваги, а ми?
Відповісти
15 фотка це під прапором ЛГБТ чувачки протестують, змушує задуматись?
Відповісти
Останні новини
У Туреччині ‒ нові сутички між поліцією та демонстрантами. ФОТО
11 червень, 2013, 20:15