Лікарні зачекають з випискою безхатченків і самотніх пенсіонерів

Лікарні зачекають з випискою безхатченків і самотніх пенсіонерів
Міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко надав рекомендації лікарям у зв'язку з холодною погодою і випадками обмороження та переохолодження серед жителів України.

Про це повідомила прес-служба МОЗ.

Зокрема, міністр розпорядився, щоб медики звернули особливу увагу на призупинення виписки зі стаціонарів обморожених одиноких людей, особливо без певного місця проживання. Також організували при закладах охорони здоров'я окремі приміщення для можливого обігріву.

За наказом міністерства, лікарі мусять посилили контроль з боку медичних працівників первинної ланки стану здоров'я самотніх людей з хронічними захворюваннями, організувати патронажні обходи.

Лікарні та поліклініки мусять забезпечили необхідним транспортом дільничних лікарів, керівників станцій швидкої та екстреної допомоги, приділили особливу увагу викликам від людей, які постраждали внаслідок впливу низьких температур.

«Звертаю особливу увагу керівників обласних управлінь охорони здоров'я на те, що потрібно посилено контролювати звернення до лікувальних установ людей з симптомами переохолодження та обмороження в умовах зниження температури в Україні», - зазначив Аніщенко.

Він нагадав, що при Міністерстві охорони здоров'я створено постійно діючий штаб з медичного забезпечення населення. А на офіційному сайті МОЗ розміщені всі необхідні матеріали з профілактики ускладнень, викликаних наднизької температурою в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лікарні зачекають з випискою безхатченків і самотніх пенсіонерів
03 лютий, 2012, 12:37