Чи смакує вам волинський хліб? ПИТАННЯ ДНЯ

Чи смакує вам волинський хліб? ПИТАННЯ ДНЯ
На Волині збільшилися обсяги виробництва борошна, але поменшало власно випеченого хліба.

Про це зазначалося 1 лютого під час наради з питань ситуації на ринку хлібопродуктів.

В облдержадміністрації вважають, що проблемою для Волині є засилля хлібобулочної продукції з інших регіонів.

За словами заступника голови облдержадміністрації Віталія Карпюка, ціни в області на хліб стабільні. Борошна вдосталь, і навіть, якби бракувало місцевого продукту, то торгівельна мережа й так уже заповнена тернопільським чи хмельницьким товаром.

За словами Карпюка, кожна десята буханка та булка, яка продається на Волині, випечена за межами області.

«Чи смакує вам волинський хліб?» – запитав ВолиньPost у лучан.

Ірина Яцканич, 24 роки, студент-інтерн:

«Наш луцький хліб несмачний. Останнім часом я помітила, що теремнівський хліб, який ми раніше завжди купували, тепер став якийсь зовсім інший. Смак геть не той! Зараз він мені взагалі не подобається.

Ми часто купуємо кічкарівський хліб, він смачний, але серед їхніх виробів трапляються і не дуже смачні.

Найбільше мені подобається хліб рівненського «Рум’янця». Тому я намагаюсь його купувати. Моя свекруха працює на хлібзаводі у Сарнах. А цей «Рум’янець» там теж випікають. І я точно знаю, що цей хліб якісний і без хімії. А це для мене дуже важливо».

Марія Семенюк, 80 років, пенсіонер:

«Найкращий хліб – з печі. З того зерна, яке ти виростив на полі, а потім перемолов у борошно. Я все життя сама пекла. Але останніх п’ять років живу у доньки в Луцьку, в селі самій важко поратись.

То ми, як правило, їмо той хліб, який продають у найближчих магазинах. Найчастіше це теремнівський. Я дуже люблю чорний хліб. Я його і з супом буду їсти, і з варенням.

Півроку тому купили хлібопічку. Дуже зручна річ. Є дуже багато рецептів – можна пекти, що хочеш. І смачний хліб вдається. Тільки треба навчитись пекти, пристосуватись. Спочатку кожного дня пекли, а тепер щось рідко нею користуємось – немає часу. Але ніяких хліб не буде кращий за той, що у сільській печі, на дровах, з молитвою».

Аня Грицовник, 23 роки, кухар у піцерії «Фелічіта»:

«Найбільше я люблю кічкарівський хлібчик. Там стільки його різновидів: «Італійський», «Ніжний», «З чорносливом», «Висівковий», «Урожаний». Не перелічити. Вони експериментують, вигадують щось нове. Смакота. Той хлібчик так пахне.

І хоча я противник того, щоб хліб продавати нарізаним, та й плівка не дуже подобається, хоча вона й харчова, але в тому хлібі є душа. Він такий добрий-добрий.

Теремнівський – це такий собі стандартний хліб. А Кічкарівський набагато смачніший. Хоча найсмачніший – то, звичайно, домашній. Наші люди вже забули, як то пекти вдома. Пішли в магазин – купили і з’їли. Коли ти сам печеш – передаєш всю свою енергію. Я вірю в це».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це як? До чого тут назва Фелічіта? То вже напишіть, студентом якого вузу і якої спеціальності є перша опитана, і пенсіонер якої галузі друга опитана. Де ця пенсіонерка працювала, і в якому банку отримує пенсію. Це ж так суттєво.
Відповісти
До того жидок, що там написано про статус цих людей в сьогоденні... А не думав, що при опитуванні журналіст питає як представити відповідача?
Відповісти
Кічкарівський хліб купую коли немає можливості придбати Теремнівський.
Але за останніх пів року дуже знизилась якість Теремнівського хліба.
Дуже смачний хліб купував на Рівненщині (продавець сказала що Тернопільський.
А взагалі сумую за тим хлібом що пекла бабуся. І ще за Боремельським!!!
Відповісти
Найсмачніший хліб-Ковельський....
Відповісти
Останні новини
Чи смакує вам волинський хліб? ПИТАННЯ ДНЯ
03 лютий, 2012, 13:01