Переваги використання сталевих ковшів для норії в елеваторах*

Переваги використання сталевих ковшів для норії в елеваторах*
Переважно обладнання для елеваторів виготовляють з чорної чи оцинкованої сталі. Це обумовлено рядом важливих переваг цього металу в порівнянні з іншими матеріалами. Рідше використовується нержавіюча сталь (через вищу вартість) чи полімерні матеріали (витримують менше навантаження). У кожного виду ковша є свої переваги та недоліки. В даній статті докладніше розглянуті позитивні сторони виробів зі сталі.

Плюси сталевих ковшів

Основні плюси норії, виготовленої зі сталі:

• Високий рівень захисту від корозії. Для цього метал покривається шаром цинку, який запобігає псуванню під впливом вологи. Зерно містить доволі велику кількість води, яка поступово виділяється при транспортуванні та зберіганні харчової сировини.
• Сталь не є сприятливим середовищем для розвитку грибків, бактерій, вірусів, шкідників. Вона легко очищується від забруднень завдяки гладкій поверхні без пор. Якщо ковш штампований, він має гладкі закруглені краї. Це ще більше зменшує налипання зерна та накопичення забруднень.
• Сталь здатна витримувати значні навантаження. Це дозволяє виготовляти великі ковші для швидкого транспортування зерна в елеваторах. Навіть при інтенсивній роботі ковш зберігає цілісність. Вигнутому металу можна швидко повернути початкову форму.
• При механічних пошкодженнях метал зазвичай не розтріскується, а лише деформується. Завдяки цьому зберігається цілісність ковша і можна продовжувати його використання. Якщо часточки металу відкололися, вони легко вловлюються магнітами.
• Завдяки довговічності ковшів скорочуються витрати на оновлення норії. Якщо окремі елементи потрібно замінити, старі ковші можна здати на переробку і отримати кошти на придбання нових комплектуючих.
• Можна знайти ковші практично будь-якого розміру та форми. Метал добре піддається штампуванню, зварюванню, згинанню під різними кутами.

Сьогодні саме вироби зі сталі найчастіше використовуються в елеваторах. Однак в ковші з полімерних матеріалів стають все більш популярними. Вони також мають ряд переваг, таких як легкість, відсутність іскріння при терті по металевих предметах, стійкість до корозії без додаткового покриття.

При виборі ковшів потрібно враховувати особливості їх використання, тип зерна, який зберігається в елеваторі, швидкість руху норії та ряд інших параметрів. Якщо є складнощі з вибором, варто звернутися до спеціалістів за консультацією. Зазвичай компанії, які продають обладнання для елеваторів, можуть надати усю необхідну інформацію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Переваги використання сталевих ковшів для норії в елеваторах*
11 січень, 2020, 12:56