«Спрощенці» щоквартально платитимуть Пенсійному фонду

«Спрощенці» щоквартально платитимуть Пенсійному фонду
Кабмін схвалив єдиний щоквартальний внесок «спрощенців» у Пенсійний фонд України - це прописано в проекті закону «Про внесення змін до статті 9 і 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Про це інформує ФорУм.

Законопроектом, зокрема, встановлюється, що фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, зможуть сплачувати єдиний внесок до Пенсійного фонду щоквартально, а не раз на рік, як це є досі.

У Міністерстві соціальної політики переконані, що прийняття даного законопроекту дозволить забезпечити ритмічне надходження коштів до Пенсійного фонду та зменшити суми позики із державного бюджету протягом року. Разом з тим, у законопроекті пропонується залишити незмінною періодичність подання звітності для цієї категорії платників - один раз на рік.

Законопроектом також пропонується уніфікувати з нормами Податкового кодексу терміни сплати єдиного внеску для підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування, і для самозайнятих осіб (адвокатів, нотаріусів та інших). Оскільки ці особи сплачують єдиний внесок із сум доходу, які визначаються ними у податковій звітності, то пропонується встановити для них термін сплати єдиного внеску, що настає після закінчення граничних термінів подання податкової звітності про доходи фізичних осіб (відповідно через 40 календарних днів після закінчення року і до 1 травня наступного року).

Нагадаємо, нині такі платники сплачують єдиний внесок один раз на рік не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним роком, тобто до подачі податкової звітності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Спрощенці» щоквартально платитимуть Пенсійному фонду
03 лютий, 2012, 14:01