На заміну лютим морозам налетять заметілі

На заміну лютим морозам налетять заметілі
На Україну із південного заходу Європи суне гігантська хмара тепла й вологи - вона витисне арктичне повітря, яке забере із собою з України міцні морози.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» із посиланням на Укргідрометцентр.

У суботу в усіх областях, окрім східних, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей та Криму, часом сніг, хуртовини. Вдень у Волинській, Житомирській, Вінницькій та інших західних областях місцями сильний сніг.

На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-12 м/с, вдень у південній, східній частині та у Карпатах місцями пориви 15-20 м/с.

Ослаблення морозу: температура вночі -16…-22°, у Волинській, Рівненській та Луганській областях до 26° морозу. Вдень 9…15°, у південних областях та на Закарпатті. Вночі 11…16° морозу, вдень 4-10° морозу. На півдні Одеської області та у Криму вночі 6-11° морозу, вдень близько 0°

У Києві у суботу сніг, хуртовина. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-12 м/с. Температура вночі 17-19° морозу, вдень 10-12° морозу.

У неділю, 5 лютого, в Україні, крім східної частини, Криму і Приазов'я, часом сніг, хуртовини, на заході та півночі місцями сильний сніг.

На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний (на заході північно-східний), 7-12 м/с, у південній та східній частинах пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 9-14°, вдень 5-10° морозу; у східних та більшості західних областей вночі 13-18° (у Луганській області до 22°), вдень 8-13° морозу; у південній частині вночі 3-9°, вдень 0-5° морозу, на Південному узбережжі Криму вночі близько 0°, вдень 1-6° тепла.

У Києві у неділю часом сніг (вночі сильний), хуртовина. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 11-13°, вдень 7-9° морозу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: погода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.