Міська влада має відмовитися від «ямкового» ремонту, – депутати. ФОТО

Міська влада має відмовитися від «ямкового» ремонту,  – депутати. ФОТО
У депутатській комісії міської ради з питань ЖКГ вважають, що місто повинне максимально відмовитися від поточного ремонту, а перейти до дорогого, але якісного капітального.

Виїзне засідання комісії відбулося 12 червня.

Депутати оглядали вулиці та двори, які або ремонтували кілька років тому, або ті, що ремонтують чи підлягають ремонту у 2013 році.

Депутати зазначають, що поняття поточного ремонту, коли дорогу латають у найгірших ділянках, – у результаті не дешевший вихід із ситуації. Мовляв, у вулицю можна або вкласти 5 мільйонів гривень одного року і зробити якісний ремонт, або вкладати щороку по 1 мільйону на поточний. Втім, такий ремонт довготривалим не буде, у той же час як дорожчий збереже покриття на роки.

Заступник директора департаменту ЖКГ Микола Осіюк підтверджує, що поточний ремонт – недовговічний.

«Якщо роблять поточний ремонт, то його вистачає на один рік», - каже Осіюк.

Депутат Роман Бондарук переконує, що міська рада повинна відмовитися взагалі від практики поточних ремонтів. Більше того, комісія вважає, що саме сесія міської ради повинна вирішувати, які вулиці будуть ремонтувати, а не виконавчий комітет. Мовляв, це внесе ясність у стан справ.

«Скупий колись платив двічі, а зараз платить у десять разів більше. Ремонт на Винниченка коштує 1,2 мільйона гривень. Дасть ефект на рік. За рік почнуть руйнуватися стики, оскільки тонкий шар асфальту поклали, і краще в таких випадках заплатити більше, тобто на 20-25% і зняти весь верхній шар і покласти нормальний шар сучасної щебенево-мастичної. Така дорога служитиме», - зазначає депутат Богдан Шиба.

Як приклад він наводить дороги на вулицях Набережній, Конякіна, Гордіюк, які ремонтували у 2008-2009 роках, і вони досі у хорошому стані.

Шиба переконує, що такий ремонт швидко окупається, натомість вартість матеріалів і праці щороку зростає. Тому він радить не боятися брати урядові позички. Такі кредити змусять дорожників якісніше робити ремонт, оскільки кількість контролерів в рази стає більшою.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хороша тема піднімалась на засіданні. А ще "експерти" зібрались. Всі все рахують, всі все знають. А цікаво, скільки з тих "експертів" вивчали технологію вкладання асфальту? Скільки з них вивчали бюджетоутворення чи взагалі щось знають про бюджет, перерозподіл коштів? І взагалі, де ж поділась та "велика політика" пана Шиби на "холошій"! Наережній чи навіть Карпенка-Карого. Коли грошей було у місцевому бюджеті стільки, що "хоч греблю гати" - то ніхто нічого не робив, а коли політика Шиби "загнала" Луцьк у "боргову прірву" - то тут уже й повчання почались. Хоча сам "політ" політика Шиби з міського голови у депутати - це теж "велика політика" з якої лучанам треба робити висновки.
Відповісти
А чому на проспекті Перемоги не включили світло. Не можливо дорогу перейти щоб дітей до школи чи до садочка завести. І машинам із вул.Клима Савура виїхати. Вже цілий місяць перекрили а толку ніякого.
Відповісти
У всьому винні дощові черви. Вижирають землю під асфальтом, от він і просідає, тріскається. А ще наш суворий клімат...
Відповісти
Да експерти силньні особливо на першій фото. Зліва перший вкрав мазут з шибою в луцьк тепло друга рожа вкрала благодійні кошти і не одноразово пяна їздила за кермом тікаючи від гаішників добре що суд відібрав права а третій просто чесний рейдер да вони переживають за дороги повірте лучани вони такі хороші..................................
Відповісти
Сиба у насому кольхозі теж, експертом був уже рпоків 20-ть як бурянами дороги поросли, покрав сука все шо можна було... Гній і той возив людям на дачі і продавав в тридорого, Єх... на гіляку б його... експерта сраного....
Відповісти
Коменти справедливі. Відразу видно, що писали люди знаючі.
Відповісти
сосновський експерт чужі грошики прикарманювати і пропивати
Відповісти
Він вже взяв кредити, щоб криші в будинках латати. Досі платимо кредити та ще й з відсотками: 12 млн. в рік!!!! "гавніший" мер після таких справ ще й депутати проліз. Люди, кого ми обираємо на свою голову!!!
Відповісти
А потім щоб гасити кредити піднімуть вартість комунальних послуг. Оце "народні"!!! Вони тільки гаслами вміють прикриватися. Просиджують штани, а ми їх ще годуємо з своїх карманів!
Відповісти
нормальний був мер Шиба біля людей.
Відповісти
Останні новини
У Києві обшукали офіс WebMoney
12 червень, 2013, 18:42
Міська влада має відмовитися від «ямкового» ремонту, – депутати. ФОТО
12 червень, 2013, 18:19