Танкіст із Волині ‒ в двадцятці найкращих армійських командирів

Танкіст із Волині ‒ в двадцятці найкращих армійських командирів
Волинянин Сергій Корсун пройшов у фінал конкурсу серед командирів підрозділів, у якому за звання кращого командира роти або батареї змагалися понад 200 офіцерів.

Подібні змагання серед представників командної ланки проводяться щорічно, - повідомили у Західному регіональному медіа-центрі Міноборони.

Їхня мета – визначити найбільш підготовлених офіцерів з числа командирів різних рівнів, починаючи від первинних офіцерських керівних посад й завершуючи командиром полку, для просування їх на вищі посади, або скерування на навчання.

До цього конкурсу представники офіцерського корпусу готуються упродовж усього навчального року.

Якщо офіцер бажає випробувати свої сили та можливості у змаганні із колегами – він подає рапорт на ім’я свого безпосереднього начальника. Згодом, кандидатуру розглядають, і якщо офіцер позитивно характеризується по службі та не має дисциплінарних стягнень, його вносять до списку конкурсантів.

"Командири військових частин та окремих підрозділів прагнуть, щоби кожен офіцер вважав участь у цьому конкурсі справою своєї професійної гідності. Адже налаштування на перемогу дозволяє підвищити зацікавленість офіцерів у поглибленні свого професійного рівня, виробити тверді практичні навики в оволодінні озброєнням і військовою технікою, організації бою і його всебічному забезпеченні. До того ж і приз доволі ласий – реальна можливість обігнати своїх колег у кар’єрному плані", – говорить командир 51-ї окремої механізованої бригади 13АК полковник Володимир Яцків, підлеглі якого також брали участь у цьому змаганні.

Відзначимо, що змагання були організовані за окремими напрямками – для кожного роду військ та спеціальних військ окремо. Найбільше учасників, звичайно ж було, у категорії механізованих та танкових підрозділів.

У конкурсному завданні чотири основних пункти: тактична підготовка із внесенням питань по видах забезпечення, вогнева підготовка, водіння бойових машин та фізична підготовка. До того ж, іспит з кожного предмета складався з двох частин: теоретичної і практичної. Змагаючись у знанні теорії, конкурсанти мали надати вичерпні відповіді на п’ять питань з предметів, що виносились на конкурс.

Підбиваючи підсумки першого етапу конкурсу, члени комісії 13-го армійського корпусу відзначили, що триденна боротьба серед офіцерів командної ланки була запеклою.

У фінал потрапили 20 військовослужбовців, здебільшого – у званні «капітан». Визначились й фаворити етапу у категоріях.

Ними, зокрема, стали командир 1-ї танкової роти танкового батальйону 51-ї окремої механізованої бригади з міста Володимира-Волинського капітан Сергій Корсун, та командир 8-ї реактивної артилерійської батареї 3-го реактивного артилерійського дивізіону реактивного артилерійського полку з міста Дрогобича капітан Вадим Павлов. Ці офіцери продемонстрували відмінний синтез теоретичних і практичних навичок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Танкіст із Волині ‒ в двадцятці найкращих армійських командирів
14 червень, 2013, 14:54