Луцький психолог розповів, як під час карантину не піддаватися паніці. ВІДЕО

Луцький психолог розповів, як під час карантину не піддаватися паніці. ВІДЕО
Луцький психолог Антоній Мельник розповів, як в умовах карантину не піддаватися паніці, а зберігати спокій.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

З його слів, є невеликий відсоток людей, які схильні до страху, стресів і хвилювання. Додає: такі стани були характерні їм і без епідемії коронавірусу.

Психолог Антоній Мельник каже: нині потік інформації навколо цієї теми спричинює тривогу, або ж скептичне ставлення.

"Для даної категорії людей, у яких завищена тривожність і схильність до тривожності і стресових станів, я рекомендував би уникати тривале сприймання інформації із засобів масової інформації, коли ми, перемикаючи канали можемо постійно зустрічатися із однією й тією ж темою: коронавірус, коронавірус, кількість заражених, загиблих. І ця тема, яка, на жаль, є реалістичною, її приховати не варто.

От саме тривожній категорії людей хотілось би порадити удома знайти ту зону комфорту: це може бути ліжко, диван, крісло, подивитися на оточуючий інтер’єр і помітити те, чого не помчали, бо наше бурхливе життя не давало нам зосередитися. Я гарантую вам: ви знайдете павутину, яку ви не помічали у кутку, або яку помічали, обіцяли зняти але так і не доходили до цього. Почитати ту літературу, яку давно збиралися, хоча б полистати її і приділити увагу цьому. Зосередитися на власному «Я», на своїх роздумах: що необхідно зробити, які плани, бо рано чи пізно карантин закінчиться, рано чи пізно ситуація має пройти", - розповів психолог Антоній Мельник.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Замкнуте коло страху.До речі воно вже закрилось.Як його розірвати????Ніхто вже не знає,просто всі спостерігають.Біда.Вона пройде,але чи людство зробить висновки...думаю що ні,на жаль.
Відповісти
Останні новини
Луцький психолог розповів, як під час карантину не піддаватися паніці. ВІДЕО
26 березень, 2020, 14:35