Як вибрати безпечне місце для встановлення батута?*

Як вибрати безпечне місце для встановлення батута?*
Вирішивши купити батут в Україні, ви отримуєте чудову розвагу для дітей та дорослих. Однак для того, аби стрибки були приємними та безпечними, потрібно правильно обрати місце встановлення спортивного снаряда. Це не так вже й складно – варто лише взяти до уваги кілька ключових порад.

Поверхня

Батут повинен бути встановлений на рівній горизонтальній поверхні середньої жорсткості. М’яка земля добре поглинає удари і сприяє правильній амортизації. Уникайте твердих поверхонь, таких як бетон, втрамбована суха земля чи асфальт. По-перше, вони не гасять енергію удару. По-друге, вони більш травматичні при падінні. Якщо тверда поверхня – єдиний варіант, потрібно поставити батут на гумові ніжки та обкласти його м’якими матами задля безпеки. Замість матів можна використати тріски, пресоване сіно, пісок, гумові килимки чи гумову крихту.

Ідеальна поверхня – земля з підстриженою травою. Щоб спортивний снаряд не рухався в негоду, рекомендується закріпити його «якорем».

Оточення

Не ставте батут під деревом – гілки та сміття можуть стати причиною травми. Людина, що високо стрибає, може зачепитися за гілки. Навколо батуту не повинно бути жодних перешкод: велосипедів, дротів, шлангів, дров тощо. В ідеалі лишати навколо спортивного снаряда принаймні кілька метрів вільного простору. Малоймовірно, що комусь вдасться перестрибнути через сітчасту огорожу. Але якщо таке трапиться, людина повинна приземлитися на м’яку поверхню.
Тримайтеся якомога далі від басейнів, ставків. Не можна допустити, аби в дітей виникла спокуса стрибати з батута у воду.

Постарайтеся знайти місце, де спортивний снаряд знаходиться в тіні й одночасно є закритим від вітру принаймні з однієї сторони. Однак захист він вітру не принциповий, якщо ви надійно закріпите батут.

Видимість

Дорослі повинні завжди стежити за дітьми, коли ті розважаються на батуті. Тому поставити його найкраще у зоні прямої видимості з вікна. Це зручно, якщо ви хочете перебуваєте у вітальні чи на кухні, а діти бавляться на вулиці. Огляд не повинні перекривати кущі, дерева, меблі та інші об’єкти.

Освітлення

Якщо ви дозволяєте дітям стрибати на батуті в темний час доби, обов’язковим є яскраве освітлення спортивного снаряда. Потрібно налаштувати світло так, щоб воно падало на батут рівномірно з усіх сторін, але не сліпило людей.

Не соромтеся запитувати поради у консультантів магазину, в якому ви купуєте батут. Спеціалісти допоможуть не лише вибрати його, а й дадуть підказки щодо встановлення спортивного снаряда.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.