Вибираємо тканину по характеристиках*

Вибираємо тканину по характеристиках*
Як підібрати саме ту тканину, яка буде ідеальною в носці? Яка річ буде довше носитися, а яка може розчарувати вже після першого прання? Ми постараємося розповісти вам, які є види тканини в Україні і на що звертати увагу при покупці.

Класифікація тканин

При покупці тканини чи готового одягу потрібно звертати увагу на склад, щоб мати уявлення про те, якими вони будуть у користуванні: чи сильно мнеться, чи прекрасно виглядає навіть при тривалому носінні, пропускає вологу чи ні і т. д.

Ми хочемо допомогти вам розібратися в цьому, щоб речі служили вам, як можна довше і доставляли тільки задоволення.

Насамперед тканини діляться на:

1. Натуральні - бавовна, льон, бамбук (рослинного походження); шерсть і шовк (тваринного походження).
2. Хімічні - ацетат, триацетат, віскоза (з сировини рослинного походження); поліефір, поліамід, поліакрил і т.д. (з нафти).
3. Змішані - з різних поєднань натуральних і синтетичних волокон.

Що ховається за назвами?

Бавовна - дуже міцна, зручна в носінні і теплостійка, гігроскопічна (може поглинути багато вологи, не стаючи мокрою на дотик).
Льон - має дуже гладку поверхню з матовим блиском, мало забруднюється. Завдяки гігроскопічності сприяє природній терморегуляції тіла і особливо підходить для носіння влітку. Дуже міцна, проте мнеться.

Шерсть - мало забруднюється і майже не мнеться. Вовняна тканина відштовхує крапельки води, але вбирає до 40% вологи у вигляді пари, сохне повільно. Добре зберігає тепло і має теплоізоляційні й вітронепроникні властивості.

Шовк - гріє в холод і прохолоджує в спеку. Може вбирати вологу до 50% від власної ваги, на дотик не стаючи мокрою. Швидко випаровує вологу з поверхні шкіри. Однак піт може стати причиною появи плям і зробити шовк ламким.

Віскоза - найбільш натуральна тканина з усіх створених хімічним способом. Може мати вигляд і характеристики шовку, бавовни, вовни і т.д. Одяг з віскози вбирає вологу краще, ніж бавовна, але він менш витривалий в носінні.

Еластан. Одяг з його додаванням завжди еластичний, добре тримає форму, мало мнеться, міцний і не вимагає особливого догляду.
Поліестер. Дуже міцний, добре тримає форму і мало мнеться, не вигоряє, тягнеться, не вражається міллю, м'який, однак малогігроскопічний.

Поліамід. Має властивості, в основному, як у одягу з поліестеру, та високу міцність на розрив і стирання.

Акрил. Властивості як у одягу з поліестеру, а на дотик і вигляд нагадує шерсть. Зберігає тепло.

Мікроволокна. Одяг з високотехнологічних мікроволокон дуже щільний і непроникний для вітру і дощу, однак сприяє диханню шкіри, пропускаючи випаровування вологи тіла. Речі, зшиті з цієї тканини, завжди приємно сухі зсередини. Одяг дуже м'який і легкий, міцний на розрив і не вимагає складного догляду.

Вдалого вам вибору!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: тканина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Немає нічого краще, ніж натуральні тканини. Чиста вовна або льон - це кращі матеріали.
Відповісти
Останні новини
Вибираємо тканину по характеристиках*
31 січень, 2020, 11:12