Чи боїтеся ви захворіти на рак? ПИТАННЯ ДНЯ

Чи боїтеся ви захворіти на рак? ПИТАННЯ ДНЯ
Сьогоднішній день 4 лютого оголошений Всесвітнім днем боротьби проти раку. Мета цього дня в усьому світі – підвищити обізнаність людей про рак як один із найстрашніших і згубних захворювань сучасної цивілізації.

Відомо, що виникнення 43% ракових захворювань можна було б запобігти, дотримуючись елементарних норми здорової поведінки: обмежувати контакт з цигарковим димом та сонячними променями, вести фізично активний спосіб життя, збалансовано та стримано харчуватися, регулярно і своєчасно проходити обстеження.

І хоч статистика говорить, що хворих на онкопатології серед населення Волинської області значно менше ніж в середньому по Україні (на Волині - 284 особи на 100 тисяч населення, в Україні - 341 особа), - про ризик захворіти та важку недугу замислюється багато хто.

«Чи боїтеся ви захворіти на рак?», - таким є сьогоднішнє питання дня від ВолиньPost

Ірина Новосад, безробітна, 25 років:

«Боятися хвороб не варто, адже можна створити в собі купу фобій і жити в постійному страхові. Але особисто я намагаюся (наскільки це дозволяє моя самодисципліна) слідкувати за своїм здоров’ям. Тому принаймні один раз в два роки я проходжу профілактичне обстеження.

Порівняно недавно проходила обстеження і в онкодиспансері. Відчуття страху не покидало мене весь час поки я сиділа в черзі до лікаря. Особливого, зважаючи на те, що його кабінет був недалеко від відділення інтенсивної терапії. Приємного в таких процедурах мало, але якщо вчасно виявити таку хворобу, то можна врятувати життя.

Людей частіше вбиває їх особиста халатність. Моя особиста думка: боятися раку не варто, але обстежуватися на предмет цієї хвороби потрібно регулярно!»

Макс Фраєрман, ді-джей, 30 років:

«Для мене це питання не є чужим, адже моя мама померла у віці 51 року саме через пухлину мозку. Для того, щоб зрозуміти, наскільки це жахливий діагноз - потрібно стикнутися з цим безпосередньо, як от у моєму випадку.

Втім, з іншої сторони, людині властиво забувати про небезпеку, коли ця небезпека не поряд. Тому навряд чи можу сказати, що вживаю якихось запобіжних чи профілактичних заходів. До того ж, сама специфіка раку настільки складна, що практично неможливо виключити усі потенційні причини.
Причиною появи і росту ракових клітин у організмі може стати все що завгодно: те, що ми їмо, п'ємо, чим дихаємо. Це просто може перетворитись на параною.

Тому я просто продовжую жити своїм життям, намагаючись менше думати про погане, адже думки матеріальні. Проте, якби обстеження на онкозахворювання будо простим, швидким і не передбачувало запису у чергу чи всіляких інших складностей - я з задоволенням робив би це хоча б раз на рік. Думаю, діагностичній медицині варто рухатись саме у напрямку спрощення процедур.

А взагалі - я вірю, що протягом найближчих кількох років наука переможе цю хворобу. Ми вже близькі до цього. Міцного здоров'я усім! :)»

Олена Волкова, офіціант, 22 роки:

«Я дуже боюся захворювань взагалі, а хвороб такого характеру – особливо. Якось не задумувалася над спеціальними процедурами, навмисною профілактикою. Просто намагаюся вести здоровий спосіб життя: вживати здорову їжу, обмежувати себе в якомусь фаст-фуді, консервантах, не палю і рідко вживаю спиртне.

Однак, мушу зізнатися, що власному здоров'ю приділяю час в тих випадках, коли вже щось серйозно починає боліти, або є якісь значні нарікання.

У випадку онкозахворювань, напевно не все залежить від людини. Адже хвороба не вибирає, бувають випадки, коли занедужують фізично розвинені, активні люди, що дбали про себе. Думаю чимало залежить від долі».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
підкажіть як захворіти на рак
Відповісти
Ні,я не боюся захворіти на рак.
Відповісти
Останні новини
Чи боїтеся ви захворіти на рак? ПИТАННЯ ДНЯ
04 лютий, 2012, 09:51