Чому банки відмовляють у видачі кредиту?*

Чому банки відмовляють у видачі кредиту?*
Більшість банків не роздають позики усім бажаючим. Потенційних клієнтів вивчають досить прискіпливо, і ймовірність отримати відмову є досить високою. Якщо вашу заявку було відхилено, цілком природо поцікавитися: «Чому саме було прийняте таке рішення?» Однак банки зазвичай навіть не пояснюють причину, тож лишається тільки здогадуватися. Якщо ви бажаєте отримати кредит без відмови, можна спробувати звернутися і в мікрофінансову організацію. Зазвичай вони відносяться до клієнтів більш лояльно. Однак для початку варто зрозуміти, чому саме відмовляють банки. Причин є багато, але основні з них описані нижче.

Низький кредитний рейтинг

Часто причиною відмови є середній (чи навіть нижчий за середній) кредитний рейтинг. В деяких банках є певний мінімальний поріг для того, щоб заявка взагалі розглядалася. Якщо балів до цього порогу не вистачає, результатом стане відмова.

Зниження рейтингу найчастіше викликане проблемами з попередніми позиками.

Низький рівень доходу

Для схвалення заявки потрібно, щоб розмір офіційного доходу був не нижчим певного рівня (в залежності від затребуваної суми позики). Це потрібно, аби клієнт мав можливість погасити заборгованість. Тим, хто не заробляє достатньо грошей офіційно і не може підтвердити інші джерела доходу, часто відмовляють. Також це можливо в тому випадку, якщо ви лише недавно знайшли нову роботу.

Борги

Відкриті кредити дуже часто стають причиною відмови з боку банку. Інколи негативне рішення викликають вже погашені позики, але у великій кількості. Після повного повернення кредиту можна спробувати подати повторну заявку через кілька місяців.

Погана документація

Банки зазвичай вимагають надати їм велику кількість документів разом з заявкою на кредит. Оформлюючи всі ці папери, звичайній людині легко заплутатися. Відсутність документу чи навіть незначна помилка в його заповненні цілком може стати підставою для відмови. Служба безпеки банку перевіряє надану інформацію. Якщо виявляться розбіжності між тим, що повідомив позичальник, і тим, що встановили працівники фінансової організації, кредит не видадуть. Наприклад, якщо клієнт вказав зарплату 12 000 грн в місяць, а насправді він отримує 9 000 грн, з великою ймовірністю кредит йому не видадуть.

Інколи фінансові організації надають можливість виправити помилку чи зібрати повний пакет документів, після чого подати повторну заявку. Але на такі поступки йдуть далеко не всі банки.
Якщо банк відмовив, ви можете звернутися у МФО, де шанси на отримання позики є значно вищими. Уважно вивчайте умови роботи макрофінансової організації, аби не зіткнутися з неприємними сюрпризами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кредит
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому банки відмовляють у видачі кредиту?*
10 лютий, 2020, 11:46