Луцькі депутати можуть закликати Януковича та Азарова не підтримувати «збройний» закон

Луцькі депутати можуть закликати Януковича та Азарова не підтримувати  «збройний» закон
Депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко пропонує колегам звернутися до керівників держави щодо закону, який фактично дозволяє вільний продаж зброї.

Відповідний проект рішення обранці громади обговорять під час чергової сесії ради.

У документі Григоренко пропонує звернутися до президента України Віктора Януковича, голови Верховної Ради України Володимира Рибака, прем’єр-міністра України Миколи Азарова, міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка щодо недопустимості прийняття Закону України "Про дозвільну систему у сфері поведінки зі спеціально визначеними видами зброї" в редакції, запропонованій Міністерством внутрішніх справ України.

Зокрема, його непокоїть, що купівлю травматичної зброї можуть дозволити особам, яким виповнилося 18 років, а на нарізну мисливську зброю – 21.

"Ініціатива МВС виглядає не як турбота про безпеку українців, а як лобізм власних інтересів та інтересів окремих виробників зброї. Згідно із згаданим документом, виключно органи внутрішніх справ зберігатимуть за собою право на надання дозволу на користування травматичною зброєю. Виникає також питання, чи таким кроком українські правоохоронці не розписуються у власній неспроможності ефективно захищати права і свободи громадян, гарантувати спокій на вулицях українських міст, містечок, сіл. Адже сьогодні чисельність особового складу Міністерства внутрішніх справ України складає понад 300 тисяч осіб, перевищуючи таким чином навіть Збройні сили України! Невже така армія правоохоронців, видатки на утримання якої щороку зростають, не може забезпечити лад у державі?", - йдеться в проекті звернення до високопосадовців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну, не могут они обеспечить. Разрешить свободную продажу, только возрастной порог поднять.
Відповісти
з 25 років на травматичну зброю...
Відповісти
ХАЙ НЕ ПЕРЕЖИАВЮТЬ НІХТО ЙОГО НЕ ПРИЙМЕ НЕ ДАСТЬ ВЛАДА НАРОДУ ОЗБРОЇТИСЬ... ПРОТИ НИХ ЖЕ ЇЇ СПРЯМУЮТЬ
Відповісти
Добро повинне бути з кулаками!
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати можуть закликати Януковича та Азарова не підтримувати «збройний» закон
18 червень, 2013, 16:51