Особливості правильного догляду за тротуарною плиткою*

Особливості правильного догляду за тротуарною плиткою*
Нова тротуарна плитка в Харкові виглядає просто розкішно. Однак з часом вона зношується, чому дуже сприяють бур'яни та бруд. Регулярний догляд за плиткою надовго забезпечить гарну зовнішню поверхню доріжки та дозволить попередити її руйнування через вплив різних зовнішніх факторів. В перспективі ж це все позбавить вас необхідності витрачати час та гроші на заміну плитки.

Основний догляд

Ключові поради:

• Очищайте плитку щовесни за допомогою жорсткої щітки та хімічних засобів. Однак не зловживайте останніми, оскільки це може погано вплинути на вигляд доріжки.
• Періодично промивайте плитку звичайною водою зі шланга. Якщо проміжки між плиткою заповнені звичайним піском, краще уникати потрапляння води під тиском, інакше пісок буде вимиватися.
• Заповніть проміжки між плитками полімерним піском, який твердне при зволоженні. Цей спеціальний пісок не дозволить бур'янам рости між плитками.
• Регулярно змітайте бруд та сміття з плитки. Це значно знижує ймовірність появи плям. Також чиста поверхня доріжки не дасть вам підсковзнутися на вологому листі чи перечепитися через сміття.
• Для видалення плям використовуйте звичайний миючий засіб, змішаний з водою, а також щітку з жорсткого пластику чи дроту. Обов’язково змивайте усі рештки миючого засобу.
• Кожні 2-3 роки бажано оброблювати шви герметиком чи заповнювати їх полімерним піском.
• Будь-які плями потрібно не витирати, а видаляти за допомогою абсорбенту. Для цього можна використати й звичайні серветки чи паперові рушники (або туалетний папір), які швидко вбирають жир та вологу.

Захист від рослин

Бур’яни можна видалити вручну чи за допомогою гербіцидів. При використанні хімічних засобів будьте обережні, щоб не пошкодити сусідні рослини. Нанесіть гербіциди лише на шви. Найкраще використовувати біорозкладні продукти, які руйнуються природним шляхом. І не забувайте про використання герметиків – вони корисні для захисту не лише від рослин, а й від комах.

Вицвітання

Виробники додають до тротуарної плитки хімікати, які запобігають її вицвітанню. Однак повністю виключити ймовірність зміни кольору не можна. Це нормальне явище, яке є результатом контакту оксиду кальцію з водою. На поверхні плитки утворюється світла плівка, через яку колір тротуару виглядає вже не таким насиченим, як раніше.

Для запобігання вицвітанню регулярно мийте плівку з використанням води та спеціальних засобів. Проконсультуйтеся з продавцем чи виробником покриття, щоб отримати більше корисної інформації про захист тротуару.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.