Як у Києві через Фаріон билися свободівці та «студенти». ФОТО. ВІДЕО

Як у Києві через Фаріон билися свободівці та «студенти». ФОТО. ВІДЕО
У Києві під час візиту народного депутата Ірини Фаріон (ВО "Свобода") в Києво-Могилянську академію побилися свободівці та їхні опоненти.

У мітингу проти Ірини Фаріон взяли участь близько 20 студентів, які скандували: "Ми проти Фаріон, ми проти фашизму!". Вони розташувалися біля будівлі академії, - пише Газета.ua.

Поряд прихильники "Свободи" тримали плакати: "Дельфінарій проти Фаріон", "Гей, сталіністи проти Фаріон" і скандували "Ти покращенню не рад, значить ти фашистський гад".

Після цього молоді люди спробували зайти в будівлю академії, щоб потрапити на виступ депутата. Їм перегородили дорогу представники ВО "Свобода". Міліціонери, присутні на мітингу, розділили групи противників.

Пізніше міліціонери затримали декількох активістів, що викликало продовження сутичок. На місці події були присутні близько 20 співробітників Беркут і 10 міліціонерів.

Як згодом повідомили в головному управлінні МВС, міліція затримала 8 учасників акції.

Організаторами акції проти виступу в виші народного депутата виступила студентська профспілка "Пряма дія".



"Виступ одіозного депутата може остаточно перетворити НаУКМА в центр мракобісся і псевдонауки. Партія ВО "Свобода", одним із членів якої є Фаріон, використовує ксенофобську риторику. При цьому саме Ірина Фаріон є автором найабсурдніших законодавчих ініціатив, включаючи кримінальну відповідальність за невикористання української мови.Складається враження, що адміністрація НаУКМА готова ціною своєї репутації докласти зусиль для пропаганди ідей міжнаціональної ворожнечі", - заявили в студентській профспілці напередодні.

Нагадаємо, в Одесі перед зустрічею депутата від "Свободи" Ірини Фаріон відбулась масова бійка представників "Свободи" і "Молодіжної єдності".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
свобода звичайно це глухий кут, але анегдот комуністи: прогресивні соціалісти, соціалісти, комсомол, "ліве тощо" виступають не проти Націонал - Соціалізму (3-й райх - тих хто вчинив війну) а проти італійського фашизму якого у природі вже давно не існує. Прояви соціалізму чи то Комунізм чи націонал-соціалізм є проявом нечисті та зла. А слово Фашизм використовують виключно щоб небуло асоціації з соціалізмом. Відчувається російська пропаганда плоди якої можуть бути вигідні лише росії. В україні завжди на побутовому рівні був є і буде націоналізм і від нього нікуди не дінешся це ми це наша суть і головне що він незаважає ставитись з повагою до людей з іншими політичними баченнямм.
Відповісти
хочеться поміркованної радянщини..не все так погано..схрестити тігіпка з тімошенко нарешті і буде розвиток держави?толерантні чи все таки люди які спираються на зомбосистему створену ще при союзі?попрощайтесь з радянським минулим і ваш тупіковий шлях розвитку зникне..не парьтесь особо в словах енциклопедичних..взнайте для себе історію виходу з радянського Прибалтики,польщі,чехіїї тої самої руминії..там свої свободи це робили..тяжко савєту розуміти де які речі..стільки років в голові лішбинєбило вайни..потрохи якось буде...вот вже більшості і по 40 і по 70-а не ма того "якось"..і дітям знов лішбинєбило вайни..лице своє зберегти хочете?тут главне з задом не попутати його..
Відповісти
Фу, ганьба Фаріон. це абсолютно хвора на всю голову жінка, яка заслуговує на місце в психічній лікарні, а не за університетською кафедрою. ганьба тим націоналістам, які підтримують її ідеї, просто пошукайте в інтернеті відео з нею в дитячому садку чи взагалі її виступи - вона неадекватна, націоналізм це ідеологія минулого століття, вона не має права на життя в сучасному світі!
Відповісти
Останні новини
Як у Києві через Фаріон билися свободівці та «студенти». ФОТО. ВІДЕО
20 червень, 2013, 10:33