У Луцьку вимагають скасувати нові тарифи на утримання будинків

У Луцьку вимагають скасувати нові тарифи на утримання будинків
Луцька міська організація ВО "Свобода" вимагає скасувати рішення виконавчого комітету міської ради про збільшення тарифів на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

На думку свободівців, нові тарифи необґрунтовані та є знущанням над лучанами, - повідомили у партійній прес-службі.

Як відомо, 5 червня виконавчий комітет прийняв рішення № 319-1 "Про тарифи на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових території, що надається житлово-експлуатаційними підприємствами". Цим рішенням вказані тарифи збільшено фактично у півтора рази.

"При цьому, оприлюднені мотиви та мотивації, якими керувались автори даного рішення та більшість членів виконавчого комітету, що підтримали його, не витримують жодної критики. Так, на момент прийняття попереднього рішення у квітні 2010 року мінімальна заробітна плата становила, згідно Закону України "Про державний бюджет України на 2010 рік", - 884,00 грн. Станом на сьогодні вона становить 1147,00 грн. Тобто ріст мінімальної заробітної плати становить менше 30%. В той же час, при розрахунку нових тарифів закладена цифра росту мінімальної заробітної плати на рівні понад 76%. Схожа ситуація з ростом цін на енергоносії які складають близько 30% питомої ваги у тарифі. Таким чином, ріст тарифів на 47% є необґрунтованим та спекулятивним", - вважають у "Свободі".

"Окремої уваги заслуговує той факт, що лучани, в разі ненадання закладених у тариф послуг будуть змушені самі шукати механізм доведення їх відсутності. А, згідно непоодиноких скарг лучан, більшість послуг фактично не надаються.

Разом з цим, слід враховувати об’єктивні втрати житлово-експлуатаційних підприємств міста, які мають місце в наслідок дії застарілих тарифів. Вважаємо, що підняття тарифів може бути лише на основі справедливо розрахованих та обґрунтованих показників, з урахуванням соціально-економічних реалій. Різкий стрибок тарифу призведе до росту неплатежів, підняття соціальної напруги", - стверджують в партії.

Тому Луцька міська організація ВО "Свобода" вважає за необхідне:

1) скасувати рішення виконавчого комітету Луцької міської ради № 319-1 від 05.06.2013 р. "Про тарифи на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових території, що надається житлово-експлуатаційними підприємствами".

2) рекомендувати житлово-експлуатаційним підприємствам міста Луцька розробити, відповідно до існуючих нормативно-правових актів, пропозиції щодо підняття тарифів на основі реальних, а не штучних показників росту мінімальної заробітної плати, росту цін на енергоносії у період з квітня 2010 року по момент подання до розгляду виконавчим комітетом Луцької міської ради нових тарифів на послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових території, що надається житлово- експлуатаційними підприємствами, з урахуванням питомої ваги заробітної плати та енергоносіїв у тарифі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а якже монопольний комітет... Якого х...я свобода пхає носа туди де не розбирається? Вони хочуть скасувати А ви його приймали? прийдете до влади тоді бля... будете скасовувати.. А для міста та Лучан свобода що зробила... да ніх..я не зробила... так шо свобода забийтесь в куток і сопіть бля... в дві дирки.. Скосувальники хренові бля...
Відповісти
Мудак ти якої статі?
Відповісти
ЛГБТ розшефруйте, що це ..
Відповісти
Не матюкайся, або приховуй намір!
Відповісти
Бабцю, в вас температура? Що ж ви таке піз..ите?
Відповісти
Причиною підняття тарифу на обслуговування прибудинкової території стало те, що працівникам ЖКГ нараховували мінімальну зарплату 650 грн. Всі хто отримував субсидії - так і будуть її отримувати. А підняття тарифу на 15 -30 грн. Не таке і значне. Нехай свободівці по працюють за 650 грн. в місяць . А так це просто піар!
Відповісти
Згідна на 100%
Відповісти
стануть в центр зайнятості і отримуватимуть понад 1000 грн!
а скільки лівака? А скільки списання? Ти напевне з міського департаменту своїх прикриваєш або з якогось ЖКП хоча вони одноклітинні в мережі бояться працювати бо думають що звідти їм Роман Ая..яй.й покаже)))
Відповісти
тобі хтось заважає.. в центрі зайнятості в ЖЕКи беруть то бери диплом швачки і іди в жек...а одноноклітинне то є ти ...
Відповісти
У кого зарплата була 650 грн? Може у директора запитаємо яка у нього зарплата? А 10 000 грн не хочеш директорських кровних це при тому що окремі із них мають ще пенсії по 7000 грн!
Звичайно коли створюють ОСББ то першочергово відмовляються платити ЖКП за утримання будинків, тому у них відбувається облом з деребаненням бабла та списуванням товарів. На 3 місяці на одного двірника приписують 300 віників цеж якими вони є стахановцями! І це списування стосується усього, шановні жителі міста ви дайте запити на отримання актів виконаних робіт по ваших будинках з 2000 до 2013 року у цих актах обовязково повинні бути підпис одного з жильців будинку звірте підписи а потім у суд за крадіжку, введення воману, використання службового становища, організовану злочинну спілку! ВСІ!
А після подивимося що вони заспівають, головне не тупити а діяти!
Як працювали таке і матимуть! Зі щитом аба на щиті!
Відповісти
За що платимо? За те, що самі миємо у під'їздах, міняємо самі лампочки, підфарбовуємо тощо. Навіть викликати на дрібний ремонт майстра з ЖЕКу і то треба додатково платити. Що це за свалілля? За утримання трикімнатної квартири кожен місяць треба викласти близька 100 грн, а ще підвищувати збираються? Це лише з однієї квартири. А скіільки квартир у будинку. Шляхом нескладної арифметики виходить велика сума. Куди їдуть ті кошти? Усі, хто проти - підтримуємо. Думаю, усі лучани проти.
Відповісти
робітЬ осбб, А КУДИ ІДУТ КОШТИ ТО ВАМ ЖЕК МАЄ В КІНЦІ РОКУ ВІДЗВІТУВАТИСЬ... КУДИ ВІН ПОДІВ ГРОШИКИ...
Відповісти
аналогічно - жодного двірника, прибиральниці, ремонтів і тд ітп...все своїми силами, за свої гроші....за такі гроші за рік з будинку, двору - сотні тисяч! золоту бруківку можна викласти!
Відповісти
Запит уже є підписи збираємо, на винниченка нас багато.
Відповісти
ПРО ЩО ЗАПИТ... ДАВАЙ ДОПОМОЖУ СФОРМУЛЮВАТИ...
Відповісти
Всі ці псевдоуправлінці на чолі з Соколовською тільки таким способом і можуть покращити фінансовий стан ЖКП, а точніше їх керівників. По іншому вони не вміють, хоч частенько їздять за кордон за наші гроші переймати досвід.А бабу Пріську,очевидно, нещодавно випустили з дурки.
Відповісти
а чому не підняти давайте н
а 1000 грн чому ні хай комунальникам буде добре а інші то ж наволоч
Відповісти
Молодці, скасовуйте й ліквідовуйте ці залишки совоковості. Де договірні умови? Чому зараз слід готовити запити, звіряти підписи? Лучани заплатили роками в десятки разів більше ніж отримали послуг, а тепер знову мають щось робити? Ні, хай той ЖЕКівець, який працює на 650 грн, прийде до нас, укладе договір і ми йому заплатимо (в під'їзді в середньому 20 кв, ціни підняли в середньому на 25 грн, а сума сплати в місяць в середньому 75-90 грн) от і порахуйте скількох жеківців і на яку суму отримує один 100 квартирний будинок, і перемножте це на 8 кантор, які обслуговують 99% багатоквартирних будинків...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вимагають скасувати нові тарифи на утримання будинків
20 червень, 2013, 15:36