Депутат вважає, що губернатор Волині не має очолювати боротьбу з корупцією

Депутат вважає, що губернатор Волині не має очолювати боротьбу з корупцією
На думку депутата Волиньради Володимира Навроцького (на фото), голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук не може бути керівником антикорупційної програми. Мовляв, державні органи влади люди називають чи не найкорумпованішими в Україні.

Про це йшлося 20 червня під час засідання постійної депутатської комісії Волиньради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, - пишуть Волинські новини.

Громадська організація «Всеукраїнська спеціальна колегія по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю» разом із профільним підрозділом ОДА запропонували «антикорупційну» програму для реалізації на території Волинської області. Розрахована вона на 2013-2015 роки і фінансування нібито не потребує. Керівником програми запланували зробити губернатора Волині.

Вислухавши доповідача, голова комісії Володимир Навроцький мав суттєві зауваження до змісту програми. На його думку, її реалізація практично неможлива, тож, і приймати її не варто.

«З моєї точки зору, програма вимагає коштів, хоча б мінімальних», - висловився Навроцький.

У відповідь на це головний спеціаліст відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції Волинської ОДА Олександр Кондрацький зазначив, що наразі грошей не потрібно, але «поступово» до програми можна буде внести доповнення і врахувати фінансування.

Насторожило депутата і те, що ініціатором програми є громадська організація, а керівником – Борис Клімчук. Мовляв, залучати до керування програмою треба активістів, а не тих людей, які працюють в органах держвлади, про які говорять як про одні з найбільш «корупційних». До таких же він додав і правоохоронні органи, заклади освіти та охорони здоров’я.

«Я сам неодноразово мусив «дякувати» за такі послуги», - зазначив Навроцький.
Розкритикувавши проект програми, обранець громади зауважив, що не голосуватиме за неї і спонукатиме своїх колег на сесії теж цього не робити.

«Я такий лихий на ту програму. Я такого начитався…», - підсумував депутат. Мовляв, її потрібно доопрацювати, а в такому варіанті, як є, вона – «незріла».

Своєю чергою, депутат Святослав Боруцький додав, що в принципі не проти такої програми, утім, доки її не прийняли на державному рівні, її погодження на Волині залишиться лише на рівні декларування, практично не реалізовуючись.

Депутат Надія Григола запропонувала відправити програму на доопрацювання і рекомендувати на розгляд сесії.

Врешті, думки розділилися і члени комісії не проголосували за проект програми. Тож, остаточне рішення – за депутатами під час сесійного засідання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навроцький правий. Махровий корупціонер очолить боротьбу з корупцією. Сатира. Це як би лисиці доручити посаду сторожа в курнику, а по сумісництву - обліковця.
Відповісти
звичайно що не може нехїай навіть губернатор криштально чесний та перевіряти буде своіх підлеглих а якщо що -то він винен призначив недогледів патова ситуація
Відповісти
Антикорупційні програми,які приймаються радами,всі як одна,- декларативні і ніякого позитвного результату не приносять. Як не дивно,а чиновників це зовсім не турбує!
Відповісти
Останні новини
Депутат вважає, що губернатор Волині не має очолювати боротьбу з корупцією
20 червень, 2013, 16:11