Обіцянка влади: школу на Волині виселять з «будинку механізатора»

Обіцянка влади: школу на Волині виселять з «будинку механізатора»
Влада Маневицького району пообіцяла громаді села Лишнівка переселити школу «будинку механізатора» в нормальне приміщення.

Для цього зведуть нову будівлю, - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

25 червня за участю запрошеного народного депутата Анатолій Вітіва, а також голови Маневицької РДА Миколи Миронюка, відбулися збори громади села стосовно проблеми відсутності пристосованого приміщення під школу у населеному пункті. На зборах було прийняте рішення про будівництво нової школи. Керівництво райдержадміністрації зобов’язалося виготовити відповідну проектно-кошторисну документацію.

Участь у зборах також взяли депутати Волинської облради Людмила Кирда, Олександр Пирожик, Микола Давидюк.

Проблема відсутності у селі Лишнівка належного приміщення під школу з’явилася після того, як згоріло приміщення старої школи. Тривалий час мешканці села змушені навчати своїх дітей у «будинку механізатора» - будівлі, яка абсолютно не відповідає санітарним вимогам навчального процесу, має маленькі кімнати та не пристосована для виконання таких функцій. Раніше кількість школярів у селі була невеликою. Але останнім часом у селі зросла народжуваність і відповідно збільшилася кількість школярів. Це надзвичайно загострює проблему відсутності школи у населеному пункті.

До цього часу районна влада ігнорувала проблему мешканців Лишнівки. Однак питання вдалося зрушити з місця завдяки ініціативі батьків та депутата Волинської облради Людмили Кирди.

На зборах батьків було прийняте рішення про те, щоб вимагати від влади виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва у селі нової школи. Громада Лишнівки не підтримала пропозицію голови Маневицької РДА Миколи Миронюка про добудову до «будинку механізатора» ще кількох кімнат під класи.

Народний депутат від ВО «Свобода» Анатолій Вітів пообіцяв докласти усіх зусиль для вирішення проблеми фінансування будівництва нової школи у Лишнівці та виділення відповідних коштів з державного бюджету різних рівнів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У нас Єремеєв також обіцяв школу допомогти побудувати в с.Осівці,але потім забув про свою обіцянку.
Відповісти
У вас що не новина - то "обіцяв", "пообіцяв"... Про конкретні дії, виконання обіцяного чи про здійснене фінансування, будівництво тощо пишіть, а не про те, що хтось комусь щось пообіцяв.
Відповісти
Останні новини
Обіцянка влади: школу на Волині виселять з «будинку механізатора»
26 червень, 2013, 08:00
Закрили Ейфелеву вежу
26 червень, 2013, 07:00