Волиняни ‒ найсильніші пляжні гандболісти України

Волиняни ‒ найсильніші пляжні гандболісти України
У Волинську область їде Кубок України з пляжного гандболу, за який в Києві змагалися шість найсильніших команд країни.

Підопічні Ростислава Ланевича виграли всі п'ять «кругових» ігор, - пише Спорт-Экспресс в Украине.

Волиняни здобули перше місце в групі і потім у золотому матчі обіграли господарів майданчика команду «Легіон ХХІ», у складі якої виступали учасники недавнього чемпіонату Європи серед ветеранів Геннадій та Юрій Діхтяр, а також Юрій Салогуб. Загалом, кубковий фінал сміливо можна було назвати битвою поколінь.

Отримавши посилення в особі Юрія Кияниці, Олексія Шпака і гандболіста збірної Ізраїлю Олександра Сиченко, «легіонери» у другий день створили для вихованців Волинської обласної ДЮСШ більше проблем, ніж під час першої «кругової» зустрічі. Але молодість таки взяла своє.

Чималу роль у цьому зіграло і те, що ворота переможців захищав голкіпер збірної України, який брав участь в останніх матчах єврокваліфікації проти шведів і поляків - Юрій Шамрило. Найрезультативнішим гравцем фіналу у волинян став Богдан Оліферчук (18).

Але не Оліферчук (43 очки за турнір), і навіть не його товариш по команді Микола Шніт (47) стали кращими бомбардирами Кубка України. За цим показником переможців перевершив гравець бронзової команди Андрій Алдошин. У його актив - 50 м'ячів.

Зазначимо, що друга зустріч на турнірі, вона ж вирішальна за третє місце, між командами Кіровограда та Вінниці вийшла менш напруженою. У перший день після нічиєї за періодами (18:20, 18:11) для визначення переможця знадобилася серія булітів, в якій «Ятрань» виявилася більш вправною за суперників (8:6).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гандбол
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни ‒ найсильніші пляжні гандболісти України
26 червень, 2013, 08:14