У Луцькому пологовому грубо порушують закон, ‒ депутат

У Луцькому пологовому грубо порушують закон, ‒ депутат
Перевірки територіальної інспекції з питань праці у Волинській області та прокуратури міста зафіксували в Луцькому пологовому будинку грубі порушення трудового законодавства.

Про це 26 червня у депутатському запиті до прокурора міста Сергія Даніліна та луцького міського голови Миколи Романюка повідомив депутат Андрій Осіпов.

Зокрема, він зазначив, що 15 квітня 2013 року Територіальна інспекція з питань праці у Волинській області провела за вказівкою прокуратури Волинської області перевірку окремих наказів начальника управління охорони здоров’я та керівника Луцького клінічного пологового будинку. Перевірка встановила понад 10 грубих порушень трудового законодавства.

«Висновки можна кваліфікувати як «грубе порушення законодавства про працю», - зазначає депутат.

14 червня 2013 року прокуратура міста Луцька завершила перевірку законності окремих наказів управління охорони здоров’я Луцької міської ради та керівника Луцького клінічного пологового будинку.

«Перевіркою було встановлено порушення вимог ст.ст. 32-34, п. 5 ст. 36, п. 1 ст. 40, ч. 1 ст. 42, ст. 49-2 КЗпП України, понад 12 пунктів Положення про управління охорони здоров’я Луцької міської ради, понад 8 пунктів Статуту Луцького клінічного пологового будинку. При цьому прокурором м. Луцька внесено подання Луцькому міському голові про усунення порушень законодавства про працю, причин та умов, що йому сприяли», - розповів депутат.

Андрій Осіпов стверджує, що трудовий колектив стривожений систематичними незаконними рішеннями управління охорони здоров’я Луцької міської ради та керівника Луцького клінічного пологового будинку, які тривають вже понад 6 місяців.

«Зокрема, працівники вказують, що на них чиниться тиск вимагають написати заяви на звільнення з Луцького клінічного пологового будинку і частина працівників погодилась, окремим працівникам відмовляють у наданні відпустки, якщо не напишуть «добровільно-примусово» заяви на звільнення. Психологічних стан трудового колективу є жахливим, не дивлячись на прокурорські перевірки звільнення та тиск на працівників триває. Необхідними є термінові заходи», - додав Андрій Осіпов.

Запит підтримало лише 15 депутатів. Тоді як для підтримки необхідно мінімум 26 голосів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькому пологовому грубо порушують закон, ‒ депутат
26 червень, 2013, 11:11