Лучани не хочуть жити на вулиці Петра Могили

Лучани не хочуть жити на вулиці Петра Могили
Мешканці колишньої вулиці Тюленіна обурені, що їхню вулицю перейменували на вулицю Петра Могили.

Про це у депутатському запиті повідомив депутат Юрій Корольчук.

Нагадаємо, що з 1 червня 2013 року у Луцьку перейменували назви 27 вулиць. Згідно з рішенням міськради вулицю Тюленіна перейменували на вулицю Петра Могили. Зі слів Корольчука, мешканці вулиці виступають проти цього.

Він нагадав, що жителі вулиці зверталися до міської ради і вже висловлювали свою незгоду ще у 2012 році. Втім тоді отримали формальну відписку.

Нагадаємо, що мешканці вулиці Петра Могили не єдині, кому не імпонує перейменування.

Довідка

Петро Могила (31 грудня 1596, Сучава — 1 січня 1647, Київ) — молдавський боярин, український політичний, церковний і освітній діяч Речі Посполитої, архімандрит Києво-Печерського монастиря з 1627 року,Митрополит Київський, Галицький і всієї Русі з 1633 року, екзарх Константинопольського патріарха. Канонізований Церквою 1996 року.

Сергій Тюле́нін (1925—1943) — член штабу організації «Молода гвардія», герой Радянського Союзу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто ж хоче жити на (в) Могилi? )
Відповісти
І що вже тим депутатам не сподобався Сергій Тюленін, який боровся з фашистами на Луганщині (Україна!) і загинув таким молодим! Їм лише б тільки ОУНівців та УПІвців возвеличувати, а на пам*ять про істинних патріотів їм начхати! Громадяни більш розумні і виважені ніж ці "наші обранці"!
Відповісти
Тюленін такий самий патріот, як і ти. Що ти взагалі знаєш, щоб тут щось ще дряпати. Ти прочитай історію. Волинь теж має своїх героїв. А Упівці, як ти пишеш, захищали твій спокій, поки ти і твої предки срали в хаті від кожного пострілу.
Відповісти
Це все від тупості і неосвіченості. В Боярці поблизу Києва жіночки типу нашої лучанки теж вимагали повикопувати з могил (!!!!) похованих там вояків армії УНР, мотивуючи це тим, що вони бандити. А їхній бандитизм полягає лише в тому, що вони були справжніми українцями й істинними патріотами своєї землі. Незабаром усіх українців оголосять бандитами, а такі лучани й лучанки, спотикаючись бігтимуть записуватись хто росіянами, а хто поляками. Сумно все це. І соромно за наше місто та його недолугих і темних жителів!
Відповісти