Вентиляційні системи для підприємств*

Вентиляційні системи для підприємств*
Якісна система вентиляції повинна бути присутня на кожному підприємстві, адже свіже повітря потрібне не лише працівникам, які знаходяться у приміщенні на протязі всього робочого дня, але і предметам, які там зберігаються. Компанія Термал пропонує послуги з проектування та установки сучасної вентиляційної системи на будь-якому підприємстві.

Важливі моменти під час проектування

Система вентиляції повинна бути продумана до дрібниць, тут спішити не варто, потрібно проаналізувати особливості підприємства та сформулювати схему розміщення всіх вентиляційних елементів.
На етапі проектування важливо врахувати:

• загальну площу приміщень для кондиціонування;
• висоту стелі кожного приміщення;
• розміщення робочих місць;
• кількість працівників в кожному приміщенні;
• специфіку виробництва, категорію виробничих процесів.

Навіть маленька помилка здатна погіршити ефективність всієї вентиляційної системи, тому проектуванням обов’язково повинні займатись вузькопрофільні спеціалісти. Перед ними стоїть завдання підібрати відповідний тип вентиляції, який буде максимально ефективним в умовах певного виду виробництва та створити індивідуальну систему постачання свіжого повітря у всі виробничі приміщення.

Види вентиляції промислових приміщень

Вентиляційні системи в залежності від способу переміщення повітря по них поділяються на два види:

• природні;
• механічні.

Природний вид вентиляційної системи найбільш доступний по вартості, не вимагає спеціальних знань для керування її роботи. Природна вентиляція може бути організованою (аерація) та неорганізованою, перша відбувається через спеціальні шахти чи канали, через які свіже повітря потрапляє в приміщення під дією теплового напору, друга – залежить лише від погодних умов на вулиці, провітрювання відбувається через кватирки, відкриті вікна.

Механічні вентиляційні системи – це штучно створений рух повітря, завдяки якому можна його додатково очищати, прогрівати чи охолоджувати. Завдяки механічній системі кондиціонування не лише відбувається постійне постачання свіжого повітря незалежно від пори року та погодних умов, але й очищається від шкідливих домішок повітря, яке виходить з приміщення.

Більшість підприємств віддають перевагу саме механічному типу, довіряють проектування та монтаж системи вентиляції лише професіоналам, адже якісне кондиціонування – це гарантія збереження здоров’я, хорошого самопочуття робітників та піклування про випущену продукцію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.